PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Prop d’una vintena de centres educatius ja s’han adherit a la campanya Entorns sense Fum

La iniciativa vol evitar que es fumi als voltants de les escoles per protegir els infants i adolescents sensefum17

La campanya Entorns sense Fum ja té una vintena de centres educatius de la ciutat adherits. Amb la proposta, impulsada per l’Ajuntament amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, es vol evitar que es fumi al voltant de les escoles, per protegir infants i adolescents. En el marc de la campanya, els centres educatius que s’hi han sumat –escoles bressol, centres d’infantil i primària i un institut–, han signat un manifest d’adhesió.

L’Ajuntament està col·locant plaques informatives a l’entrada dels centres educatius, en què es recorda que el fum del tabac és un risc per a la salut i el compromís de la comunitat educativa amb els objectius de la campanya. Es preveu incrementar les adhesions les properes setmanes, amb la celebració de diversos consells escolars als centres educatius.

Amb Entorns Sense Fum es volen combatre les conseqüències negatives que pot tenir en infants i adolescents l'anomenat "fum de segona mà" i també evitar que pares, mares, professorat, etc. fumin al voltant de les escoles, ja que esdevenen models de conducta de referència per a l'alumnat.

Avui, s’ha col·locat el rètol de la campanya a l’Escola Roureda. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “en una ciutat tots els espais tenen una dimensió educativa. En aquest sentit, els adults hem de ser conscients que les nostres actituds esdevenen models d’aprenentatge per als més joves. Amb aquesta campanya pretenem que tothom col·labori per fomentar aquests hàbits saludables”.

Per la seva part el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha remarcat que “amb la campanya volem fomentar la corresponsabilització en la transmissió a infants i adolescents de valors i d’hàbits saludables. Aquest treball compartit entre administració, docents i famílies és la millor manera de d’evitar reproduir models i conductes no saludables”.

Teresa Casan, directora de l’Escola Roureda, ha explicat que amb l’adhesió a la iniciativa “l’escola pren el compromís de crear entre tots un espai on no es fumi i evitar que els infants rebin models de conducta no saludables. Per això estem fent difusió entre les famílies i l’AMPA, volem la seva complicitat per construir models educatius”.

Amb la voluntat de difondre els objectius dels Entorns Sense Fum i convidar a l’adhesió, l’Ajuntament va comunicar la campanya tant als centres educatius com a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Així mateix, ha editat un díptic on s’explica la proposta i es recorden els recursos públics per a aquelles persones que vulguin deixar de fumar.

També, en el cas que no es pugui o no es vulgui deixar de fumar, es donen algunes recomanacions perquè l’hàbit tabàquic tingui el menor impacte possible en els infants. A més, amb l’adhesió, els centres comuniquen la campanya a pares i mares, professorat i personal d’administració i serveis per reforçar la sensibilització.