PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament destina 350.000 euros a iniciar la urbanització del parc de les Aigües

El primer àmbit d’accés al parc de les Aigües i la urbanització d’un dels carrers d’accés seran una realitat en els propers mesos, quan es duguin a terme les obres de la primera fase que ha aprovat la Junta de Govern. El projecte compta amb un pressupost de 350.000 euros.

“Es tracta d’un espai no urbanitzat que en part ja funciona naturalment i per això farem una actuació de dignificació respectuosa amb la singularitat d’aquest àmbit, amb un tractament suau del parc, plantació d’arbres i l’adequació d’un primer espai d’estada”, ha explicat Maties Serracant, tinent d’acalde de Territori i Sostenibilitat. “És una manca històrica del barri de Can Llong, que ara podem començar ja a fer realitat amb una inversió que d’entrada en millori l’ús per a la ciutadania”, ha afegit Serracant, destacant la notable millora de l’accés des de l’avinguda d’Estrasburg, fins ara gairebé inaccessible.

La primera fase de la urbanització del futur parc de les Aigües està centrada en el límit oest, tocant a l’avinguda Estrasburg. Les obres inclouen la urbanització del vial d’accés annex a l’edifici de VIMUSA. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha afirmat que “amb la urbanització d’aquest vial es dona resposta a una reivindicació veinal històrica, perquè fa molts anys que demanen tenir accessos dignes als seus habitatges”. També ha destacat “el vial es farà amb criteris d’urbanització sostenible i es col·locarà l’arbrat fora de les zones pavimentades, aprofitant millor la recollida de les aigües”.

Es proposa respectar la topografia del parc, que es projecta com una gran estructura afavoridora del drenatge i la infiltració de les aigües de pluja. La xarxa d’evacuació de les aigües pluvials és, en aquest cas, un element del disseny, que configurarà un traçat que facilitarà la conducció de les aigües, amb unes ampliacions laterals amb parterres absorbidors del líquid.

D’aquesta manera s’aconseguiran diversos beneficis ambientals, ja que s'augmenta la disponibilitat d'aigua del subsòl i es filtra i neteja les aigües de les escorrenties. A més, es redueixen els cabals abocats a la xarxa de clavegueram si hi ha pluges quantioses. Finalment, es proporcionen hàbitats a insectes i d'altres petits animals.