PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell i Terrassa treballen conjuntament per avançar en la millora de la seva oferta cultural

Els ajuntaments de Sabadell i de Terrassa inicien un seguit de jornades de treball amb l’objectiu de dur a terme una feina conjunta que contribueixi a millorar i completar l’oferta cultural existent en ambdós municipis. Una trobada entre la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacón, i el seu homòleg de Terrassa, Jordi Flores, ha servit per establir les bases d’aquesta col·laboració.

D’aquesta manera, s’ha iniciat un treball conjunt entre els dos consistoris, que des del coneixement mutu estableix un seguit de trobades de caràcter mensual, en què regidors, direccions de serveis i equips tècnics poden conèixer de primera mà i en profunditat els diferents projectes d’àmbit cultural en els quals treballen cada un dels municipis.

En aquest sentit, s’ha establert un calendari de trobades fins a finals d’any, iniciat aquest mes de març amb la presentació del procés de treball i elaboració del Llibre Blanc de la Cultura i les Arts a Terrassa i els resultats obtinguts. Unes sessions que, amb caràcter mensual, s’allargaran fins al mes de desembre per tractar temes com les polítiques de foment en matèria artística i musical, programació de sales, promoció d’artistes locals, nous públics, patrimoni, biblioteques i proximitat cultural o les polítiques de suport a la producció o l’exhibició cultural, entre altres.

Per a Montserrat Chacon, “Sabadell i Terrassa són dues ciutats amb un llarg bagatge cultural. Treballant plegades tenen un gran potencial; no només per la seva vitalitat i la de les seves entitats, sinó també pel mapa conjunt d’equipaments, la complementarietat de l’oferta cultural i els possibles programes d’intervenció conjunta. L’intercanvi d’experiències, de bones pràctiques i d’aquests factors, poden generar molt més valor afegit que la suma de cada ciutat”.

D’altra banda, Jordi Flores ha afirmat que “l’objectiu és que els dos municipis, atesa la seva proximitat geogràfica, estableixin unes línies de treball conjunt que permetin crear sinergies, millorar i complementar les seves respectives polítiques d’àmbit cultural així com oferir un millor servei a la ciutadania d’ambdues ciutats”.

El treball conjunt entre els dos municipis continua en la línia iniciada l’any passat pels alcaldes de Sabadell i Terrassa, Juli Fernàndez i Jordi Ballart, respectivament, i en la qual es van establir les bases d’una col·laboració continuada en tots els temes que puguin interessar les dues ciutats.