PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’exposició més gran d’Europa de “clicks” torna a Fira Sabadell el 6 i 7 de maig amb més diorames i novetats

La mostra, dedicada enguany a l’astronomia, comptarà amb un espai planetari CapsaleresClicks8151x315

La Fira sobre el món dels ninots dels clicks de Playmobil torna a la ciutat per sisè any consecutiu el 6 i 7 de maig al recinte de Fira Sabadell. Durant dos dies es podran veure multitud de clicks, una joguina de referència de moltes generacions que s’ha convertit en un objecte de col·leccionisme i un recurs freqüent en el món de la comunicació des de la seva aparició a la dècada dels 70 a Alemanya.

Amb el títol “A Sabadell som Clicks”, l’Ajuntament de Sabadell, Fira Sabadell i l’associació catalana Catclicks amb la col·laboració de l’Associació Astronòmica de Sabadell, l’Aeroclub Sabadell, l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí i Kids&Us presenten la mostra més gran realitzada a Europa sobre clicks. Aquesta Fira reuneix les condicions per posicionar-se com la més destacada per l’espai destinat a l’exposició i per les dimensions dels diorames fets amb clicks que es representaran.

Enguany hi haurà més diorames que en anteriors edicions i les maquetes es preveu que siguin molt més grans. Les temàtiques giraran al voltant del món dels pirates, els víkings, parc d’atraccions, el Segle d’Or o l’època de Napoleó, entre molts altres. La Fira pretén acostar a tothom els escenaris que es poden reproduir amb la gran quantitat d’accessoris, vehicles o edificis dels que disposen aquests ninots.

També hi haurà un apartat especial dedicat a l’Astronomia. Amb la col·laboració amb l’Associació Astronòmica de Sabadell s’estrena enguany un espai planetari. Tothom que ho desitgi podrà descobrir els planetes amb l’univers clicks a una sala enfosquida dins el recinte firal.

Programa d’activitats

En paral·lel a aquestes novetats una vegada més es proposa l’activitat “Buscaclick”. Es lliurarà als visitants un full on hi han representades una sèrie de figures de clicks que cal localitzar en els diferents diorames. Tothom que encerti accedirà a un sorteig de lots de Playmobil. La Fira també tindrà cabuda per un contaconte en anglès a càrrec de Kids&Us.

Altres activitats programades són l’espai de tallers infantils on es podran fer manualitats, pintar o gaudir de jocs gegants, dinamitzades pel grup de joves participants en el programa municipal d’ocupació “Casa oficis d’atenció a la infància”. A més, els joves de la “Casa d’Oficis de Producció Multimèdia” han col·laborat en el disseny del cartell anunciador d’aquesta edició.

D’altra banda, s’obrirà el concurs a Instagram #ClicksSBD2017 i s’habilitarà un photocall amb clicks gegants. Hi haurà també un espai de venda i els col·leccionistes podran adquirir peces descatalogades, novetats que han aparegut al mercat alemany o les que es poden trobar encara a qualsevol comerç.

Propòsit solidari

Els diners recaptats “A Sabadell som Clicks” es destinaran a finalitats solidàries, com en altres edicions. Enguany l’organització col·labora amb la Corporació Sanitària del Parc Taulí. Els fons recollits es destinaran a l’Escola del Taulí o aula hospitalària on un infant o adolescent pot rebre atenció educativa quan per motius de malaltia, requereix hospitalització i no pot assistir al seu centre escolar. Els donatius es destinaran a l’adquisició de materials, joguines, llibres, etc.

Horaris

“A Sabadell som Clicks” es podrà visitar 6 i 7 de maig de 10h a 20h. L’entrada és gratuïta per a menors de 12 anys i de 3 euros per als adults. Tots els visitants rebran amb l’entrada una butlleta per participar en un sorteig d’un vol en avioneta per a tota la família gràcies a la col·laboració de l’Aeroclub Sabadell. D’altra banda, aquesta Fira ofereix l’opció de visites grupals els dies previs a l’obertura de portes per al gran públic. Entre el 2 i 5 de maig qualsevol persona interessada en demanar una visita grupal al recinte firal amb ocasió d´”A Sabadell som Clicks” pot reservar dia adreçant un correu electrònic a info@firasbd.com o trucant per telèfon 93 748 60 00. El preu per persona és d’1 euro per als grups concertats.

Sorteig d’entrades

Per a més informació sobre aquesta Fira es pot consultar el web www.firasbd.com o els comptes de twitter @FiraSabadell i Facebook. A través d’aquestes xarxes socials es pot accedir a un sorteig de 10 entrades dobles.