PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Més de 370 alumnes participen a les Jornades de Jocs Tradicionals Juga i Belluga’t

 L’objectiu és promocionar hàbits saludables relacionats amb l’activitat física i promocionar, per mitjà del joc, els valors de convivència

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya ha acollit aquest matí la primera de les sessions de la Jornada de Jocs Tradicionals d’aquí i d’arreu Juga i Belluga’t. La trobada, nascuda l’any passat en el marc dels Plans Educatius d’Entorn, vol promocionar hàbits saludables relacionats amb l’activitat física, donar a conèixer diferents jocs de diverses èpoques i cultures i promocionar, per mitjà del joc, els valors de convivència.

Enguany la Jornada ha previst dues sessions, avui i el proper dijous 11 de maig, a les quals participaran més de 370 alumnes de cinquè i sisè de primària de 9 escoles de la ciutat. Coorganitzen la proposta l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya.

Durant la trobada, els nens i nenes juguen, dividits per grups, a vuit jocs tradicionals: Cursa de sacs, Bandera, Mataconills, Cadena Mòbil, Cases i inquilins, La goma, Matambulú i Estira la corda.

Els monitors i monitores són alumnes en pràctiques del cicle formatiu de grau superior sobre Animació d’Activitats Físiques i Esportives del centre de formació professional Ramar i participen en la dinamització del diferents jocs.

En finalitzar les activitats, es lliuren a les escoles alguns exemplars de la nova edició del llibret “Juga i belluga’t”, el qual ha estat treballat prèviament a les aules i incorpora fitxes de jocs actius i d’origen divers elaborades pels alumnes participants.

El regidor de Salut, Ramon Vidal, present a la jornada, ha manifestat que la salut té molt a veure amb el gaudi. A què dediquem el temps de lleure és, molt important i, per això, iniciatives com l’elaboració del llibre per part de les escoles, però, sobretot, la pràctica dels jocs que s’hi proposen, compten amb el suport de la nostra Regidoria”.

A la primera de les sessions de la Jornada de Jocs Tradicionals celebrada avui han pres part prop de 200 alumnes de les escoles Joan Montllor, Arraona, Calvet d’Estrella, Miquel Carreras i Amadeu Vives. La segona tindrà lloc al maig, amb uns 180 nens i nenes de les escoles Juan Ramon Jiménez, Alcalde Marcet, Sant Julià i Joaquim Blume.


Jocs tradicionals a la Pista Coberta d'Atletisme