PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El nou Centre d’Emergències de Can Marcet millorarà la resposta als casos d’emergència social

L’espai no havia tingut cap actuació de millora des de la seva creació el 1990

La reforma del Centre d’Acolliment Residencial d’Urgència de Can Marcet, ubicat dins d’un espai de les dependències de la Policia Municipal, permetrà a partir d’ara donar un millor servei als casos d’emergència social, no només per la dignificació de l’equipament, sinó per la capacitat fins i tot d’atendre dos perfils d’emergència diferents, gràcies a la nova distribució dels espais.

Es tracta d’un servei d’acolliment puntual i transitori en situació d’urgència o d’emergència social i s’adreça a tota la població de Sabadell que el necessiti.

L’operació ha tingut un cost d’uns 20.000 €, dels quals -i en virtut del conveni de col·laboració- l’Obra Social “la Caixa” n’ha destinat  15.000 i la resta és d’aportació municipal. A principis de febrer es van iniciar les obres, el resultat final de les quals s’ha presentat avui.

Durant la presentació, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez ha destacat que disposem ara d’un recurs més per garantir la dignitat de la nostra gent i respondre amb el màxim d’eines a situacions d’emergència social”. L’alcalde ha afegit que amb aquest objectiu treballem, en sintonia amb la legislació del nostre Parlament i amb els recursos per fer-ne front a les vulnerabilitat social, malgrat un estat espanyol que no treballa en la mateixa direcció i que prefereix igualar la misèria a combatre les desigualtats”.

Iván Quesada, director d’àrea de negoci de CaixaBank al Vallès Occidental- Sabadell ha destacat que l’Obra Social “la Caixa”, en aquesta actuació, reforça el seu compromís amb el territori donant resposta a les necessitats emergents dels sabadellencs”.

Per la seva part, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha remarcat que amb aquesta actuació no només disposem d’un espai dignificat sinó que ampliem la seva usabilitat, podent donar resposta alhora a dos perfils d’emergència social diferents”.

Espai dignificat d’acollida puntual a persones en situació d’emergència social

El centre estava molt deteriorat, ja que des de la seva creació al 1990, no havia vist cap actuació de reforma i millora. D’altra banda, les instal·lacions no estaven preparades per atendre al mateix temps a dos perfils d’emergència diferents.

El que s’ha aconseguit amb la reforma es configurar un espai dignificat per estar-hi, capaç d’acollir, si fos necessari, dos tipus de perfil al mateix temps i evitar haver de derivar casos a d’altres recursos de la ciutat (pensions, hotels, etc.), amb l’increment de la despesa econòmica que això suposa.

D’un únic espai se n’han fet dos, on puguin estar separades les dues estades de perfils diferents. El primer està pensat per a famílies amb nens (2-3 fills màxim), amb un llit i dues lliteres o llit niu, bany i dutxa propi, sala menjador amb taula i cadires, una televisió, sofà petit i cuina office bàsica amb microones. A més, tindrà un accés diferenciat d’entrada i sortida per la part posterior del recinte.

El segon espai, està destinat a les persones de pas, on hi haurà una habitació amb dos llits, taula, cadira i microones. Hi haurà també sala de bany i dutxa. Es manté igualment una habitació per guardar el material de reposició.


 

flickrNou centre d'emergències de Can Marcet