PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita al mural de ceràmica de Ramon Folch, la joia del Museu d’Art d’enguany

mural19En el marc de l'activitat "Descobreix la joia del Museu", ahir, Dia Internacional dels Museus, el Museu d’Art de Sabadell (MAS) va obrir al públic l'exposició "Mural ceràmic de Ramon Folch i pintures. Donació de la família Monés”. I, a més, membres de la família Monés, acompanyats per la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, van visitar el mural de ceràmica de Ramon Folch i Roca, és a dir, la joia del MAS. Així van poder conèixer de primera mà tots els treballs de conservació i de restauració que s'han portat a terme amb aquesta peça.

El mural de ceràmica de Ramon Folch és un magnífic exemple de decoració aplicada en una arquitectura i d’unes dimensions importants. Alhora, és una obra molt representativa del nivell tècnic i artístic que van assolir els artistes que van formar-se al taller de ceràmica de l’Escola Industrial d’Arts i Oficis de Sabadell.

L’any 2016 la família Monés va donar al MAS 10 pintures d’autors sabadellencs que formaven part de la col·lecció d’art que Antoni Monés havia anat aplegant i que conservava a casa, així com el mural de ceràmica de Ramon Folch i Roca, de l’any 1959, que decorava la façana principal de la casa familiar de Matadepera.

La singularitat de la peça també rau en el procediment que es va emprar per arrencar-lo del seu emplaçament original per conservar-lo al Museu d’Art. Els treballs van anar a càrrec dels restauradors del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, sota la direcció de Pere Rovira, especialista en ceràmica.

Més informació