PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Neteja d’un tram del riu Ripoll, en el marc de la jornada Let’s clean up Europe!

netejariuL’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (Adenc), han organitzat avui una jornada de neteja del riu Ripoll, concretament a la zona del molí d’en Torrella, en el marc del Let’s clean up Europe!. Hi han participat els alumnes de 4t i 5è de primària de l’Escola Samuntada, que han recollit uns 50 kg de residus de tot tipus, entre els quals plàstics, cartrons, roba, cables, ferralla i runa.

La jornada Let’s clean up Europe! és una acció que es duu a terme a tot Europa amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i, d’altra banda, de promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, les platges i els marges de rius. Aquesta acció s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) que promou la Comissió Europea per tal de sensibilitzar el públic en temes de protecció del medi ambient.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació i de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que “des de l’Ajuntament donem molt valor al rodal, per això creiem que és fonamental conscienciar els alumnes des de ben petits perquè s’impliquin en la seva conservació”.

La dimensió europea d’aquesta operació permet tenir una estimació de les quantitats de residus recollits durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es duu a terme arreu d’Europa. A partir d’ara, es farà un balanç general de l’operació un cop finalitzades les diferents jornades i els resultats es penjaran al lloc web www.ewwr.eu.