PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Segona trobada de la Xarxa Local Escola Nova 21 Badabadocs

Ha servit per avançar en el canvi educatiu, tot donant una millor resposta als reptes actuals EN21 2

Els 10 centres que integren la Xarxa Local Escola Nova 21 de Sabadell i de l’entorn s’han reunit per segona vegada aquesta setmana. Durant la sessió, la Xarxa –que els mateixos integrants van batejar com a Badabadocs en referència a la forma local d’anomenar la rosella–, ha continuat reflexionant sobre la necessitat i les oportunitats del canvi educatiu i ha abordat la formació dels equips impulsors d’aquest canvi a cadascuna de les escoles participants.

El projecte Escola Nova 21 impulsa el treball conjunt entre centres, comunitat educativa, administracions públiques, entitats, universitats i institucions internacionals per anar cap a un model d’escola avançada , que pugui replantejar la seva pràctica educativa i respondre als reptes de la societat actual. Partint del convenciment que l’educació millora a través de la col·laboració, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu, es vol crear un ecosistema que intercanviï, aprengui, millori i apliqui en forma d'espiral, amb la finalitat última de contribuir al canvi de tot el sistema educatiu.

En aquest marc, la segona trobada de la Xarxa Local Badabadocs –una de les xarxes locals que integra Escola Nova 21– s’ha plantejat a partir de tres dinàmiques, on els participants han abordat quines accions s’han donat als centres en relació al canvi, quins suports es poden posar a l’abast de les escoles en aquest procés; la creació dels equips impulsors a cada centre, la seva organització i gestió; i l’impacte de l’entorn i el context en la definició del model educatiu i de centre per avançar cap a l’escola avançada.

Formen part de la Xarxa Badabadocs les escoles Nostra Llar, Ribatallada, Virolet, l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, l’Escola Pia, l’Institut Arraona i l’Escola Taller Xalest de Sabadell; i les escoles El Sol i la Lluna de Castellar del Vallès; Josep Gras de Sant Llorenç Savall i Can Sorts de Sentmenat. Així mateix, l'Ajuntament de Sabadell, fent-se partícip de la necessitat de continuar reflexionant i innovant, s’ha integrat al projecte assumint la funció dinamitzadora de la Xarxa.

 

EN 21 1