PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El dispositiu d’alimentació infantil a l’estiu inclourà un reforç de la distribució de lots d’aliments, targetes de prepagament per a producte fresc i sis casals amb servei de menjador

Cobrirà les necessitats de 919 menors, 89 més que l'any passat alimentacio1

Sabadell ha activat un dispositiu especial per garantir l’alimentació infantil durant les vacances escolars. El conjunt d’accions, impulsades per l’Ajuntament amb la col·laboració i implicació del Rebost Solidari i de diverses entitats, inclourà un reforç de la distribució de lots d’aliments bàsics entre les famílies més vulnerables, el lliurament de targetes prepagament per a producte fresc i sis casals durant el mes d’agost, que incorporaran servei de menjador i es portaran a terme a diferents punts de la ciutat.

El dispositiu arribarà a un total de 919 menors, 89 infants més que l'any passat. Les tres accions previstes dins el sistema de garantia alimentària comptaran amb una aportació municipal de més de 93.600 euros, als quals cal afegir l’aportació d’altres institucions i entitats en l’articulació i gestió de les diferents mesures. Del total aportat, l’Ajuntament destinarà prop de 43.200 euros als lots d’alimentació, més de 31.300 a les targetes prepagament i més de 19.100 euros als casals.

Les tres accions que integren el dispositiu són complementàries, la qual cosa vol dir que els beneficiaris poden ser receptors de més d’una modalitat de suport.

Sobre el dispositiu, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha explicat que “en col·laboració amb les entitats i la ciutadania organitzada, continuem articulant i garantint accions, algunes de caire més estructural i estratègic i d’altres com aquesta de resposta directa i de prevenció, amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i l’exclusió allà on fan més mal, com és entre els infants i adolescents, col·lectius especialment vulnerables”.

Col·laboren amb el sistema de garantia alimentària la Creu Roja, Associació Antoni Estruch, Associació Bona Llavor Diaconia, Associació d'Aturats de Sabadell, Mercat Central, Obra Social "la Caixa", Fundació Probitas, Fundació Pere Tarrés i Ludoteca Margarita Bedós.

Lots

La primera línia d’acció consisteix en el lliurament de lots bàsics per a l'alimentació infantil i producte fresc per part del Rebost Solidari, en coordinació amb l’Ajuntament. Cada beneficiari rebrà sis lots repartits en quatre lliuraments: un al juny, coincidint amb el final del curs escolar, dos al juliol (el segon d'aquest mes conté els dos que correspondrien a l'agost) i un a principis de setembre.

El punt de distribució de la majoria de lots està a Fira Sabadell. Per mitjà d’un acord amb Rebost Solidari, s’hi cedeix un espai entre juny i setembre, a la zona d’entrada per la Plaça de la Sardana, cantonada amb carrer de Covadonga. Hi haurà un altre punt de distribució a la seu de l'Associació Antoni Estruch.

El lliurament el faran voluntaris de tres entitats membres del Rebost: Creu Roja, Associació Bona Llavor Diaconia i l’Associació Antoni Estruch. Col·laboren en la distribució voluntaris de l’Horta de Can Bages, adscrits a l’horta coordinada per l’Associació d’Aturats de Sabadell i al projecte dels Horts Socials i Sostenibles coordinats pel Rebost Solidari. Prèviament, hauran conreat als seus horts les patates que es lliuraran en el marc del dispositiu.

Targetes de prepagament

D’altra banda, durant l’agost, les famílies podran obtenir en un supermercat de la ciutat aliments frescos, per mitjà d’unes targetes de prepagament amb 52€ per infant, que lliurarà la Creu Roja. Les targetes, finançades per l’Ajuntament en col·laboració amb la Creu Roja, s’atorgaran als casos valorats des d’Acció Social i que es considerin com a situacions de gran vulnerabilitat.

Casals amb servei de menjador alimentacio2

Així mateix, i per tercer any, s’organitzaran casals a l’agost que inclouran servei de menjador. Seran un total de sis, tres per a infants d’entre 3 i 12 anys i tres per a adolescents d’entre 12 i 16.

Els primers, per a infants de fins a 12 anys, arribaran a un total de 80 nens i nenes. Dos d’aquests casals els organitza la Fundació Pere Tarrés i estaran ubicats a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda. El tercer casal l’organitza l’entitat de lleure Ludoteca Margarita Bedós a la seva seu al barri de les Termes, en col·laboració amb la Fundació Probitas, que subvenciona la gestió i el servei.

Els altres tres casals, per a adolescents i joves de 12 a 16 anys, tindran també 80 places i oferiran propostes de lleure i formació, centrant-se en els hàbits d’alimentació saludable i incloent-hi el dinar de migdia. Dos d’aquests casals, amb activitats socioeducatives, estaran ubicats a l’Escola Alcalde Marcet de Can Puiggener i a l’Institut Jonqueres de la Plana del Pintor i els finança íntegrament l’Ajuntament, amb una aportació superior als 19.100 €. El tercer, que es portarà a terme al Centre Cívic de la Creu de Barberà (zona sud), el realitzarà la Ludoteca Margarita Bedós, amb la col·laboració i subvenció de Fundació Probitas.

Els infants que hi participin seran proposats pels Serveis Socials Bàsics municipals.