“Sabadell no té por”, concentració el divendres 25 per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils

Sota el lema “Sabadell no té por”, la Taula de Creences i Conviccions de l’Ajuntament de Sabadell ha convocat una concentració ciutadana el divendres 25 d’agost, a les set de la tarda, a la plaça del Doctor Robert, per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils ocorreguts la setmana passada. L’acte respon a una iniciativa de la comunitat musulmana de Sabadell, que també en forma part de la Taula, i compta amb el suport de l’ADIS, Associació Diàleg Interreligiós de Sabadell.

La concentració té l’objectiu de manifestar públicament el rebuig al terrorisme, el suport a les víctimes i la voluntat de construir una societat més justa socialment, des del respecte a la diversitat i els drets humans.

Durant la concentració es llegirà un manifest, a càrrec de persones de diferents creences. Es vol refermar la condemna a la violència, la intolerància i les actituds racistes. Així mateix es vol fer èmfasi en una aposta clara pel foment de l’educació en el diàleg, el respecte mutu i la comprensió.

El passat dilluns 21 d’agost, les diferents entitats que formen la comunitat musulmana de la ciutat es van reunir amb representants municipals per analitzar la situació i les conseqüències provocades pels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils. La trobada va comptar amb la presència de l’alcalde Maties Serracant, la tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, i la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz.

Fruit de la reunió, i a proposta de la comunitat musulmana, s’ha convocat aquest acte, on també es va reafirmar el compromís de la ciutat en el rebuig de qualsevol mostra d’incitació a l’odi i la discriminació i en la lluita contra els estereotips i prejudicis.

D’altra banda, durant la concentració es farà una crida a participar a la manifestació de dissabte, a les sis de la tarda, als Jardinets de Gràcia, convocada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

L’ajuntament de Sabadell impulsa des del 2010 la Taula de Creences i Conviccions, un espai de debat, reflexió i consens de tots els àmbits de gestió de la diversitat religiosa a Sabadell i on formen part les diferents comunitats religioses que hi conviuen. Cada any organitza la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte.

Ajuntament de Sabadell

Ajuntament de Sabadell


Plaça de Sant Roc, 1, 08201, Sabadell.
Telèfon: 93 745 31 00
Com arribar?