PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

“Sabadell no té por”, concentració el divendres 25 per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils

Sota el lema “Sabadell no té por”, la Taula de Creences i Conviccions de l’Ajuntament de Sabadell ha convocat una concentració ciutadana el divendres 25 d’agost, a les set de la tarda, a la plaça del Doctor Robert, per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils ocorreguts la setmana passada. L’acte respon a una iniciativa de la comunitat musulmana de Sabadell, que també en forma part de la Taula, i compta amb el suport de l’ADIS, Associació Diàleg Interreligiós de Sabadell.

La concentració té l’objectiu de manifestar públicament el rebuig al terrorisme, el suport a les víctimes i la voluntat de construir una societat més justa socialment, des del respecte a la diversitat i els drets humans.

Durant la concentració es llegirà un manifest, a càrrec de persones de diferents creences. Es vol refermar la condemna a la violència, la intolerància i les actituds racistes. Així mateix es vol fer èmfasi en una aposta clara pel foment de l’educació en el diàleg, el respecte mutu i la comprensió.

El passat dilluns 21 d’agost, les diferents entitats que formen la comunitat musulmana de la ciutat es van reunir amb representants municipals per analitzar la situació i les conseqüències provocades pels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils. La trobada va comptar amb la presència de l’alcalde Maties Serracant, la tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez, i la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz.

Fruit de la reunió, i a proposta de la comunitat musulmana, s’ha convocat aquest acte, on també es va reafirmar el compromís de la ciutat en el rebuig de qualsevol mostra d’incitació a l’odi i la discriminació i en la lluita contra els estereotips i prejudicis.

D’altra banda, durant la concentració es farà una crida a participar a la manifestació de dissabte, a les sis de la tarda, als Jardinets de Gràcia, convocada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

L’ajuntament de Sabadell impulsa des del 2010 la Taula de Creences i Conviccions, un espai de debat, reflexió i consens de tots els àmbits de gestió de la diversitat religiosa a Sabadell i on formen part les diferents comunitats religioses que hi conviuen. Cada any organitza la Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte.