PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell estrena aquest curs un cicle formatiu de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives

ciclesformatiusesportL’oferta educativa en formació professional a Sabadell s’amplia aquest curs amb un nou cicle formatiu de grau superior (CFGS) d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives. El cicle, que s’impartirà a l’Institut Agustí Serra en la modalitat de FP Dual (pràctiques remunerades a l’empresa), ofereix un total de 30 places i se suma al Cicle de Grau Mitjà de Salvament i Socorrisme que ja oferia el centre.

Aquests estudis capaciten per ensenyar i dinamitzar jocs, activitats fisicoesportives recreatives, individuals i d'equip, i activitats de condicionament físic bàsic, adaptades a les característiques de l'entorn i de les persones participants. La durada és de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics (1.590 en un centre educatiu i 410 en un centre de treball).

Tal com assenyala la tinenta d’alcalde i regidora d’esports, Marisol Martínez, l’ampliació d’estudis esportius era un dels objectius que es va marcar el govern a principis del mandat i “permetrà que els estudiants del nostre municipi i també de la comarca puguin cursar un nou cicle amb moltes possibilitats professionals. Es tracta de posar la formació pública a l'abast dels nostres joves. Per aquest motiu, aquest petit projecte és un gran projecte, gràcies a la col·laboració pública i privada amb els clubs esportius de la ciutat”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “aquest nou cicle és una eina formativa necessària per contribuir a la professionalització de l’àmbit esportiu i és una gran satisfacció que es pugui impartir en un centre de referència com l’Agustí Serra”. Berlanga ha afegit que “la formació professional figura com a punt estratègic en el Pla de Mandat del govern i està cada vegada més valorada i amb més acceptació, com ho indica l’augment de les sol·licituds per cursar aquests estudis”.

Per aquest cicle l’Institut Agustí Serra disposarà de les instal·lacions del Club Tennis Sabadell i del Club Natació Sabadell, així com del Pavelló del Nord i el Complex de Sant Oleguer, per part del Ajuntament, i del mateix centre educatiu. El cicle que es presenta és la primera vegada que s’ofereix a Sabadell en un centre públic; ja que fins a la data s’oferia en el centre concertat Taulé Viñas de Sabadell i el CAR (Centre d’Alt Rendiment) de Sant Cugat.

A hores d’ara l’oferta educativa de cicles formatius d’esport a la ciutat compta amb un total de tres, oferts per dos centres escolars: el grau mitjà en Salvament i Socorrisme i el superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives, a l’Institut Agustí Serra, i el grau mitjà de Conducció d’Activitats Físiques Esportives que ofereix el centre Taulé Viñas, on de forma concertada també s’ofereix el cicle formatiu que s’estrena de forma pública en aquest nou curs .

La formació, un element cabdal

Les polítiques esportives de l’Ajuntament aposten fermament per l’esport com a part de l’educació integral de l’educació en valors i com element de cohesió social. Però també, consisteixen en un instrument essencial per a la formació de futurs professionals de l’esport i alhora contribueixen a que els ciutadans assoleixin majors nivells educatius, minimitzant així l’abandonament escolar.

En aquest context, la ciutat està treballant en la creació de la Xarxa Esport Innovació a Sabadell, un “clúster” que concentrarà agents, empreses i institucions de l’esport en un determinat territori. Per aquesta raó, la regidora Marisol Martínez, considera que “la formació dels professionals de l’esport ens ha d’ajudar a situar-nos com a ciutat capdavantera, com un clúster de l’esport. Per això, la col·laboració interadministrativa pot fomentar els cicles que ja tenim i crear-ne de nous a nivells acadèmics superiors. Tenim clubs, equipaments esportius, activitats, pràctica, empreses esportives, etc. Però, un dels aspectes fonamentals és la capacitació de les persones del món de l’esport”.

La xarxa vol actuar com a facilitador d’un sistema formatiu i educatiu especialitzat en l’esport que es fonamenti en l’excel·lència i l’especialització en la formació, i que contribueixi així a la innovació, a la dinamització de l’activitat econòmica i a la generació d’indústria del sector.