PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Una cinquantena de produccions audiovisuals s’han presentat a la I Mostra Internacional de Cinema Animal

mostra4

La Mostra es desenvoluparà durant la setmana del 6 a l’11 de novembre

Un total de 51 produccions s’han presentat per participar en la I Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell que tindrà lloc del 6 a l’11 de novembre organitzada per l’Ajuntament. Els treballs provenen de 16 països diferents i de 3 continents i, entre les candidatures, hi ha propostes de l’Iran, l’Índia, Xile o França, entre altres. Les produccions són tant de professionals com d’estudiants o experts en l’àmbit pertanyents a dos gèneres, curt de ficció o curt documental.

Segons Miquel Soler, regidor de Benestar Animal i de Foment de les Arts Audiovisuals, “estem molt satisfets de l’acollida de la mostra arreu del món”. El jurat, que estarà compost per persones vinculades al món del cinema i l’audiovisual i altres pertanyents a associacions animalistes i de defensa dels drets dels animals, haurà de seleccionar un total de 14 produccions finalistes d’entre les 51 que s’han presentat i, tal com Soler ha afirmat, “la tria serà complexa, ja que la qualitat dels treballs és extraordinària”. El jurat es donarà a conèixer al llarg d’aquest mes d’octubre.

Aquesta mostra està dissenyada amb la intenció de reivindicar i difondre els drets dels animals, contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, la consciència, el respecte i la responsabilitat cap als animals i alhora promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat.

Activitats adreçades al públic infantil

Els dies 6 i 8 de novembre, dins les activitats del Ciutat i Escola, s’ha ofert a les escoles la possibilitat de visualitzar la pel·lícula Ocells de pas, per promoure la reflexió entre els alumnes sobre els drets dels animals i les injustícies que pateixen. La pel·lícula és una producció de 2015 d’Oliver Ring, que parla de l’amistat, l’amor als éssers vius, la discapacitat i la superació dels límits.

La iniciativa ha tingut una bona acollida entre les escoles i s’ha omplert més del 70% de l’aforament previst. Les escoles interessades a participar-hi encara poden fer la sol·licitud mitjançant l’aplicació del Ciutat i Escola o adreçant un missatge electrònic a innovacio@ajsabadell.cat.

El 10 de novembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda i fins entrada la nit, al cinema Imperial s’emetran els curts que hagin quedat finalistes.

Exhibició d’obres audiovisuals relacionades amb els drets dels animals

 

L’11 de novembre, des 4 de la tarda a 12 de la nit, s’exhibiran fora de concurs una sèrie de pel·lícules i alguns curts escollits relacionats amb els drets i el benestar dels animals. Entre altres, es podrà veure Live and let live, Cowspiracy, Santa Fiesta, Compasion o La vida según Ohad, tots guardonats en diferents festivals d’altres països.

També es podrà veure un curt documental ideat, dissenyat i produït per professionals i alumnes de la casa d’oficis de producció multimèdia del Vapor Llonch i que, en paraules de Miquel Soler, “mostra el treball que fan les entitats animalistes de la ciutat i el dia a dia d’aquestes associacions que vetllen per els drets i les necessitats dels animals”.

Altres activitats de sensibilització

Durant aquesta primera setmana de novembre, també es duran a terme altres iniciatives de sensibilització i suport als animals, com una recollida solidària d’aliments, medicaments i altres objectes necessaris per als animals, i que permetran a les entitats animalistes disposar del que calgui per continuar amb la seva finalitat d’ajuda i cura dels animals vulnerables.

Blog i entrades

Les activitats adreçades a escoles no tenen cost per als alumnes. El preu d’accés a sala per al divendres i dissabte és de 9 euros i, si es vol un abonament dels dos dies, el preu a pagar és de 15 euros. Les entrades es poden comprar a Entradium a partir de demà (www.entradium.es).

Tota la informació sobre les activitats i desenvolupament de la mostra, inclòs el concurs, es poden trobar a la web: https://web.sabadell.cat/cinema-animal; on s’aniran publicant les novetats i activitats que es duguin a terme. Per a inscripcions i més informació: innovacio@ajsabadell.cat, tel. 93 745 31 92.