PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell homenatja el president Lluís Companys amb diferents actes

lluiscompanys11

Aquest diumenge es commemora l’aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys i Sabadell li retrà homenatge un any més. L’acte principal es farà el mateix dia 15, a les 11 del matí, davant el monòlit al president que hi ha a la masia de Can Rull.

En l’acte es llegirà una glossa al president, hi haurà l’actuació dels Bastoners de Sabadell, s’hissarà la bandera i es farà una 0frena floral abans d’entonar el cant d’Els segadors.

Exposició “Lluís Companys 1882-1940”

Per complementar els actes d’homenatge, aquest any s’ha portat a la ciutat l’exposició “Lluís Companys 1882-1940” de la Fundació Irla. Es podrà visitar al vestíbul del la part posterior de la Casa de la Vila entre el dimarts 17 i dimarts 31 d’octubre.

La mostra està formada per una sèrie d’expositors que relaten la vida del president Companys, des del naixement fins que el van afusellar, i d’una pantalla on es va reproduint un audiovisual sobre el personatge que va produir Televisió de Catalunya.

Xerrada i visita guiada

Els actes acabaran el dijous 19 d’octubre, amb una xerrada i una visita guiada. La conferència serà al Casal Pere Quart, a 2/4 de 8 del vespre, i serà a càrrec del professor Jordi Pomés, que parlarà de la figura dels rabassaires.

El mateix dijous 19 d’octubre, un cop finalitzi la xerrada sobre rabassaires, i com a última activitat dins d’aquest homenatge a Lluís Companys, tindrà lloc una visita guiada a l’edifici on hi havia el Círcol Republicà, que avui és la seu de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Serà a càrrec de l’historiador Genís Ribé.

 

 Actes