PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Tres concerts de qualitat, per a la temporada de tardor de música de cambra

musicambraArnau Tomàs, Kennedy Moretti, Marisa Martins, Rafael Bonavita i Josep Vila i Casañas actuaran entre octubre i desembre

El cicle de concerts de música de cambra d’aquesta tardor que organitzen conjuntament Joventuts Musicals de Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell inclou tres propostes de gran interès, amb música de Beethoven, del barroc italià i música espanyola del segle XX, a més d’un concert participatiu amb el Glòria de Vivaldi. Tots tres concerts tindran lloc al Teatre Principal, a les 9 del vespre.

El cicle, l’han presentat avui en conferència de premsa Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, i Joan Morera, director de l’Escola de Música i Conservatori de Sabadell. Durant l’acte, l’alumna de cant del Conservatori Èlia Farreras i el professor de piano Gerard López han interpretat dues cançons d’Enric Granados.

Chacon ha fet èmfasi en la qualitat de les propostes incloses en el cicle de música de cambra d’aquest any i ha afirmat que “la música i la cultura en general ajuden a formar un sentiment col·lectiu que ens agermana com a humans, i en una societat diversa i coral com la catalana contribueixen a transmetre els valors més oberts i nobles del país”.

Música de Beethoven

La primera proposta serà el proper 20 d’octubre. El duet format per Arnau Tomàs, al violoncel, i Kennedy Moretti, al piano, interpreta dues de les cinc sonates de Beethoven: la Sonata per la violoncel i piano número 1 en Fa Major, i la Sonata per a violoncel i piano número 5 en Re Major.

Nascut a Barcelona, Arnau Tomàs és un dels mestres actuals del violoncel i membre fundador del Quartet Casals i del Ludwig Trio. Per la seva banda, el pianista i repertorista brasiler Kennedy Moretti desenvolupa una important tasca pedagògica i en l’àmbit de la música de cambra.

Barroc italià amb música del segle XX

Marisa Martins i Rafael Bonavita portaran a Sabadell, el 10 de novembre, un concert excepcional que barreja el barroc italià amb música espanyola del segle XX. Veu, tiorba i guitarra conflueixen per expressar els afectes, amors i desamors d’aquestes dues èpoques.

La mezzosoprano hispanoargentina i el guitarrista uruguaià –un dels màxims exponents en l’àmbit dels instruments antics de corda– abracen diferents estils i aposten per estrenar obres de compositors catalans.

En el repertori d’aquests dos músics podem trobar obres de Claudio Monteverdi, Tarquino Merula o Girolamo Frescobaldi, però també de Robert Gerhard, Matilde Salvador i Enric Granados.

Concert participatiu per celebrar el 125è aniversari del Conservatori

Els concerts de música de cambra d’aquesta temporada es clouran el 15 de desembre amb una proposta participativa que forma part de la programació del 125è aniversari de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Sabadell.

A la primera part, de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell, dirigida per David Magrané, interpretarà obres de Henry Purcell i Edward Elgar. A la segona part, antics alumnes de la institució i professors, juntament amb cantaires de diferents cors de la ciutat i altres a títol individual, interpretaran el Glòria d’Antonio Vivaldi, amb la col·laboració de la soprano sabadellenca Maria Hinojosa i la mezzosoprano Elisenda Cabrero i amb la participació de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell dirigits pel sabadellenc Josep Vila i Casañas. En dos moments, hi haurà també la col·laboració d’un segon cor de cinquanta cantaires que cantarà des de les files del públic.

L’objectiu és homenatjar la tasca pedagògica de l’entitat i els professionals que han fet possible l’aniversari, però també es persegueix posar en valor el paper del Conservatori com a pal de paller de la formació musical de la ciutat.

Més informació