PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La nova rotonda entre la rambla d’Ibèria i la ronda de Ponent s’enllestirà aquest cap de setmana

 Fins diumenge s’asfalten i senyalitzen els nous carrils, per la qual cosa es recomana passar pel passeig de Can Feu treballsiberia17

Les obres de la rotonda de la cruïlla entre la rambla d’Ibèria i la ronda de Po­nent entren en la recta final aquest cap de setmana amb l’aplicació de l’asfalt. Per evitar tallar el trànsit en aquest punt, les obres es fan en diferents fases. Avui s’estan fresant els espais de trobada entre el nou asfalt i l’existent. Demà, dissabte, s’aplicarà la primera capa asfàltica de regularització i diumenge s'hi farà la segona capa asfàltica de rodament i s'hi pintarà la senyalització horitzontal.

El trànsit a la carretera de Terrassa quedarà sempre garantit en els dos sentits de la marxa. En canvi, caldrà tallar la ronda de Ponent i la rambla d’Ibèria a l’altura del giratori, segons les diferents fases d’asfaltat, i quedaran sense continuïtat. Per això, l’Ajuntament recomana fer servir el passeig de Can Feu com a via alternativa durant aquests tres dies. El trànsit de veïns es desviarà pels carrers propers i se’n senyalitzaran els itineraris alternatius d’accés.

D’aquesta manera, dilluns tornarà la normalitat circulatòria en aquest indret i els conductors ja notaran la millora clara que representa per a la circulació la nova rotonda, que té una amplada de 10 metres, sobrada perquè hi puguin circular dos cotxes en paral·lel.

treballsiberia217“Amb aquesta obra guanyem fluïdesa en un punt de molt de trànsit i completem les obres d’aquesta part de l’Eix de Ponent, que va des de la rambla d’Ibèria fins a l’avinguda de l’Alcal­de Moix. També busquem afavorir els espais de recorregut a peu i amb bicicleta, que són la majoria dels que es fan a la ciutat”, ha afirmat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Per a Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, “aquest és un dels projectes clau en la millora general de la mobilitat a Sabadell, ja que fem més eficient el trànsit de vehicles per una via d’alta capacitat, cosa que ens permetrà d'alliberar de trànsit de pas l’espai central, on les persones han d’acabar tenint més protagonisme que els cotxes, com es fa a totes les ciutats modernes d’Europa i del món".

Les obres de la rotonda han implicat una inversió de 412.487,96 euros. En les properes setmanes s’acabaran alguns treballs importants del projecte, com ara la plantació d’arbres a la rambla d’Ibèria i la col·locació dels llums de la rotonda i de la rambla d’Ibèria i alguns elements de senyals verticals, que en cap cas alteraran el trànsit de vehicles.