PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell treballa intensament per identificar l’autoria de la crema de contenidors

L’Ajuntament de Sabadell, en les darreres setmanes, ha tornat a activar de nou el dispositiu especial de vigilància davant dels episodis de crema de contenidors a diferents punts de la ciutat.

En una col·laboració conjunta amb Mossos d’Esquadra, aquest dispositiu especial inclou tant un reforç de la vigilància en punts concrets de la ciutat com una investigació conjunta per tal de poder identificar i detenir la persona o persones autores de la crema de contenidors.

“Es tracta d’un dispositiu que hem reactivat de nou i que ja ha tingut importants resultats positius en anteriors moments, ja que ha permès detenir els responsables d’aquests actes vandàlics”, ha afirmat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Al 2016, per exemple, hi va haver un total de 8 persones detingudes per aquests delictes i 3 persones més entre el gener i el febrer del 2017.

Ara, aquest treball conjunt ha permès també ja disposar d’un perfil molt acotat de la possible persona autora de la crema dels 16 contenidors el passat 1 de novembre al barri de la Creu Alta. Investigació de la qual no es pot avançar més informació a l’espera de tancar definitivament la investigació i detenir l’autor o autora.

“Les persones responsables d’aquests delictes han d’assumir la responsabilitat davant del seus fets i aquest Govern està posant i posarà tots els esforços tant per identificar les persones responsables d’aquests delictes com per prevenir que es puguin produir incidents com aquests”, ha dit Serracant.

En aquest sentit, Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic ha apuntat que “l’Ajuntament de Sabadell està treballant també en una línia més preventiva i està estudiant la possibilitat d’anar canviant de forma progressiva els contenidors cremats de paper per un model metàl·lic”.

En aquesta línia, en els propers dies es podria adquirir un primer lot de contenidors metàl·lics. Aquest tipus de contenidor a més d’actuar de tallafocs fan que tant la propagació de les flames com l’impacte del foc sigui menor.