PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Pista Coberta d’Atletisme acull el programa Barçakids amb l’objectiu d’educar en valors a través de l’esport

barçakidsMés de 450 alumnes de primària participen aquests dies al Barçakids a la Pista Coberta d’Atletisme. El programa, impulsat per la Fundació FC Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, forma part de les propostes del Ciutat i Escola que es desenvolupa a Sabadell entre el 21 de novembre i l’1 de desembre.

L’objectiu de Barçakids és consolidar valors associats a l’esport i promoure en els nens i nenes l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que els ajudin a créixer personalment i col·lectivament. Tot plegat, a partir del rigor pedagògic per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors.

Durant nou dies, alumnes entre els 6 i els 12 anys de 8 escoles de la ciutat, passaran per la Pista Coberta per gaudir del lleure i treballar els valors a través de l’esport, però també en altres situacions de la vida quotidiana del nen o nena: a l’escola, a casa i en el seu entorn. Enguany l’estructura del programa s'ha actualitzat i es basa en el valor del respecte.

Sota el lema Qui té valors guanya, i amb el respecte guanyem tots, i amb la voluntat d'acostar i fer extensiu el programa a tota la comunitat educativa, Barçakids proporciona recursos lúdics i didàctics per educar en valors a casa i a l'aula. Les jornades s’estructuren al llarg del dia, de 9,30 a 16 h, a partir de quatre mòduls de treball, tots de marcat caràcter participatiu i lúdic:

  • Entra! (mòdul de coneixement, 1 h) a partir d'activitats i dinàmiques diverses es crea un entorn de presentació i descoberta sobre els valors.
  • Actua! (mòdul d'acció, 1 h) a partir d'una activitat d'anàlisi i participació es posen en pràctica els valors tot reflexionant sobre la seva presència i importància a la vida quotidiana i a l'esport.
  • Juga! (mòdul de joc, 1.30 h) mitjançant la pràctica d'un esport es posa de manifest allò que s'ha après en els mòduls anteriors. D'aquesta manera els infants aprenen els beneficis dels valors que s'estan treballant.
  • Connecta't! (mòdul de síntesi, 1.30h) com a tancament de la sessió es promou la reflexió sobre el conjunt de les activitats portades a terme, l'expressió de compromisos i l'avaluació sobre la capacitat d'interiorització dels valors treballats.

Les escoles que participen al programa d’aquest curs són: Espronceda, La Immaculada, Joan Maragall, Joan Montllor, Juan Ramon Jiménez, Virolet, Miquel Carreras i Joaquim Blume.