PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Comencen els treballs pendents per pacificar el trànsit a l’entorn de l’Estació de Can Feu | Gràcia

Avui s’han iniciat les actuacions pendents de pacificació del trànsit a l’entorn de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Can Feu | Gràcia, fruit del treball de la Comissió de Mobilitat. “La fi de les obres de soterrament dels FGC va permetre acabar amb la frontera física que ha dividit Gràcia històricament i millorar l’entorn de la rambla d’Ibèria, amb més espais per a vianants i bicicletes, però quedava fer aquests treballs finals”, ha destacat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.

Gràcies al treball de la Comissió de Mobilitat, amb presència de les entitats i veïns del barri, hem pogut acordar el canvi de sentit d’alguns carrers per fer-los més tranquils i ordenar els espais per millorar la mobilitat i seguretat dels vianants, disposar de més espai públic per als veïns i itineraris més adequats per als usuaris de ferrocarrils. Aquestes actuacions es faran gràcies a treballs de senyalització viària i instal·lació d’elements de mobiliari com una primera fase que en els propers anys es treballarà per poder urbanitzar millorant més encara la qualitat de l’espai públic”, ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Les actuacions d’ordenació consisteixen a:

  • Col·locar pilons per garantir el tancament dels carrers de la Reina Elionor i de Jacint Verdaguer. Aquesta actuació ja ha estat executada per evitar l’accés de vehicles no autoritzats a l’espai del nou passeig.
  • Canviar el sentit del carrer del Riu-sec –entre els carrers Jacint Verdaguer i de la Reina Elionor–, al qual es podrà accedir des del carrer de Folch i Torres.
  • Pintar els passos de vianants i la senyalització viària a la cruïlla entre els carrers de Folch i Torres, de Jacint Verdaguer i del Riu-sec.
  • Ordenar el carrer de Reina Elionor –entre el passatge de Fraser Lawton i el carrer del Riu-sec–, com a prioritat per als vianants i fer un accés exclusiu a guals, retirant la zona d’estacionament, col·locant jardineres i senyalitzant una reserva per a motocicletes, amb l’objectiu d’evitar que accedeixin i estacionin a la zona de l’estació al passeig.
  • Millorar la seguretat dels vianants de la carretera de Molins de Rei en travessar el carrer de la Reina Elionor, gràcies a ampliar les illetes de protecció i limitar els espais de circulació, suprimint la zona d’estacionament, i canviant el sentit de circulació.

Durant la realització de les actuacions d’ordenació del trànsit, es garantirà en tot moment l’accés als pàrquings i es preveu executar-les en 3 dies. Quedarà pendent la implantació de les jardineres, actuació que es portarà a terme durant el mes de desembre.

Actuació de jardineria a la plaça d’Anselm Clavé

Així mateix, en les properes setmanes es realitzaran treballs complementaris d’adequació de la jardineria de la plaça d’Anselm Clavé, on s’arranjaran els arbustos de la plaça, es taparan els forats de parterres i escocells que afecten la mobilitat dels vianants i que estan buits, com també es modificarà l’espai de la parada de taxi per millorar l’accés als vehicles.