PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Totes les famílies usuàries del Rebost Solidari rebran un lot amb aliments específics del Nadal

RebostEl dispositiu municipal per garantir l’alimentació infantil durant les vacances de Nadal es reconverteix en un lot d’alimentació especial no només per a les famílies que tenen fills a càrrec, sinó per a tots els usuaris del Rebost Solidari. Això suposa passar dels 954 lots específics per a infants de l’any passat a repartir un total de 1.920 lots familiars.

Inicialment aquests lots tenien com a objectiu principal reforçar l’alimentació bàsica dels infants de famílies en situació de pobresa severa en l’època de vacances escolars i només arribava als que tenien una beca de menjador escolar del 100%. Però la realitat és que dels productes del lot se’n beneficien tots els membres de la família, el que podia provocar un greuge comparatiu respecte les famílies sense fills becats. Per això s’ha passat al nou dispositiu, gràcies al qual se’n beneficiaran 6.383 persones.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha afirmat que “el que voldríem és que no calgués aquest dispositiu perquè no hi hagués persones amb aquestes necessitats, però mentre hi hagi famílies que no tenen l’alimentació coberta el que fem és treballar per donar la millor resposta possible”.

Fernàndez ha afegit que “amb el nou dispositiu millorem el servei de distribució d'alimentació de subsistència per a les famílies usuàries del Rebost i aportem un valor d’inclusió en l’època del Nadal, perquè el lot tindrà aliments específics per aquests dies”.

Els lots, que es distribuiran abans de vacances, es componen d’un pollastre, un paquet de pasta, galets i una tableta de torró. També s’aporten altres productes de donacions d’empreses i entitats: verdures, sucs, llaunes o galetes.

Els pollastres s’entregaran envasats i etiquetats per unitat (indicant si són halal en el cas de famílies musulmanes) i garantint les condicions higièniques. La distribució de lots es fa a través de les 26 entitats que distribueixen els aliments a la ciutat entre l’11 i el 23 de desembre, aprofitant la tramesa dels lots que es donen quinzenalment