PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Presentació del primer volum de novel·les de Francesc Trabal

Novelles Trabal 29El dijous 30 de novembre, a les 7 de la tarda, la Biblioteca Vapor Badia acollirà la presentació el llibre Novel·les (I), de Francesc Trabal, editat per Quaderns Crema. A l’acte, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i La Llar del Llibre, hi participaran Sandra Ollo, editora de Quaderns Crema –editorial que publica el llibre– i els escriptors sabadellencs Clara Soley i Antoni Dalmases.

La presentació s’acompanyarà d’una lectura de textos de Trabal i d’un col·loqui al voltant de la figura d’aquest novel·lista, cronista i periodista sabadellenc que va formar part de la Colla de Sabadell, de la qual el 2019 es celebrarà el centenari de l’acte fundacional.

Trabal, narrador modern

L’obra de Francesc Trabal, narrador agosarat i brillant, és d’una modernitat intemporal. Hi va saber copsar, amb una ironia sagaç i un humor sovint absurd i corrosiu, la buidor i la insatisfacció en les relacions humanes dins la societat benestant de principis del segle XX, amb un estil elegant que combina el millor del classicisme i de l’avantguarda. El volum que ara es presenta recull quatre de les seves primeres novel·les —L’home que es va perdre (1929), Quo vadis, Sànchez? (1931), Era una dona com les altres (1932) i Hi ha homes que ploren perquè el sol es pon (1933)—, en les quals l’escriptor defuig el realisme i el melodrama per, com deia Trabal mateix, “fixar el punt dolç de la vida a través d’un punt de vista personal […] basat en l’humor”.

El segon volum de novel·les es publicarà a la primavera del 2018, amb els títols Vals i Temperatura, les novel·les més tardanes de l’escriptor.

Trabal té una avinguda a Sabadell amb el seu nom des del 1984, al barri de Can Deu.