PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’espectacle La nit als ulls de l’actriu Sherezade Bardaji protagonitza l’acte central del Dia Mundial de la Sida a Sabadell

manifestSIDA2017La commemoració a Sabadell del Dia Mundial de la Sida, que se celebra arreu l’1 de desembre, aquest any es presenta sota el lema Un salt endavant cap a la fi de la sida. Amb aquesta expressió, es vol destacar la importància del compromís actiu de tots els àmbits en la lluita contra el VIH, tant pel que fa als avenços en prevenció i diagnòstic precoç, com als tractaments i les mesures per evitar la discriminació de les persones afectades. En aquest marc, es vol ressaltar la necessitat de continuar treballant per assolir el repte d’ONUSIDA: zero noves infeccions, zero morts per la sida i zero casos de discriminació.

Sabadell va aprovar per unanimitat en la darrera Junta de Portaveus d’aquest passat dilluns 27 de novembre, adherir-se al manifest i participació en l’organització dels actes de suport al Dia Mundial de la Sida. La ciutat comptarà amb un programa commemoratiu del Dia Mundial, impulsat per Actuavallès i l’Ajuntament de Sabadell. L’acte central tindrà lloc el mateix dia 1 de desembre a l’Auditori del Centre Cívic de Sant Oleguer, amb l’espectacle La nit als ulls de l’actriu Sherezade Bardaji com a protagonista. L’acte, que començarà a les 8 del vespre, serà conduït pel periodista Albert Beorlegui.

Per tal d’assistir a la representació, les localitats es poden reservar aquí. Així mateix, s’ha habilitat un compte de fila 0 per a aportacions: Fila 0 BBVA  0182-8682-29-0200087799

En representació d’Actuavallès, Alberto Capitán, ha destacat “l’esforç que l’Ajuntament i Actuavallès estan realitzant per treballar conjuntament en la millora dels programes de prevenció adreçats a joves de la ciutat, on l’objectiu es aplicar la metodologia pedagògica d’Aprenentatge i Servei (APS), desitjant que la seva implementació sigui una realitat en el curs 2018-2019”.

Sobre la commemoració del Dia Mundial, el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha explicat que “tenir objectius clars és fonamental, però també ho és treballar sumant esforços per arribar a assolir-los. El Dia Mundial de la Sida és el moment per renovar el compromís amb els objectius per acabar amb la malaltia. La resta de dies de l’any són els que ens queden per treballar plegats per assolir aquest objectiu”.

Activitats

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial, el proper divendres, 1 de desembre, es penjarà la llaçada vermella a la façana de l’Ajuntament. També, s’han previst activitats de sensibilització al llarg de tot el dia a la plaça del Dr. Robert. De 10 del matí a 5 de la tarda, hi haurà una parada d’informació a càrrec de voluntaris d’Actuavallès.

D’altra banda, a les 12 del migdia, a la plaça es construirà un gran llaç de flors vermelles, comptant per col·locar les flors amb totes aquelles persones que es vulguin sumar a la iniciativa.