PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita de Sílvia Berrocal i Dimir Viana, reconeguts defensors dels drets humans

defensorsddhh

Sabadell serà un dels 10 municipis de Catalunya que al mes d’abril comptarà amb la presència de dues persones de reconegut prestigi en la defensa dels drets humans. D’aquesta manera es donarà a conèixer la seva tasca, a més de conscienciar la ciutadania sobre la importància d’aquests drets i la necessitat d’aconseguir un major suport internacional en la seva defensa.

Sílvia Berrocal farà una xerrada el 9 d’abril, a 2/4 de 12 del migdia, adreçada a l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Sabadell. Berrocal és gestora comunitària a Apartadó (Colòmbia) i membre de la Fundación Forjando Futuros i de la Corporación de Víctimas Sobrevivientes del Conflicto en Urabá - Visionando la Paz (COMUPAZ).

Mare d’una de les persones assassinades per les FARC a la matança al barri obrer La Chinita, ha participat activament en les negociacions de pau entre les FARC i l’executiu colombià a l’Havana. Aquest compromís li ha comportat amenaces per a la seva seguretat. Per això, des del novembre, es troba a Catalunya en el marc del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans.

Dimir Viana oferirà dues xerrades taller sobre Les arts i el reciclatge per al dret al medi ambient i el dret a la vida digna. El 10 d’abril, a les 10 del matí, al Centre Cívic de Can Rull, i l’11 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda, al Centre Cívic de la Creu de Barberà. Les dues xerrades s’adrecen a joves i les coordinen els espai joves de la ciutat.

Viana és actor, director i autor teatral, músic, educador i activista de Belo Horizonte (Brasil). Treballa la conjunció entre l’art i el compromís social. Conegut per la seva feina amb el teatre de l’Oprimit, també treballa l’art i el desenvolupament comunitari com a la Caravana d’artesania o el seu grup d’art i mobilització social lligat a la recollida selectiva de materials reciclables.

Ciutats defensores dels drets humans

A més de Sabadell, hi haurà activitats a Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú amb altres persones destacades en la defensa dels drets, com Chema Caballero, Patricio Vindel, Yolanda Oquelí i Edilberto Daza.

La visita s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que des de 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses propostes de sensibilització sobre el paper dels defensors dels drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar-ne vulneracions. Aquest és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, amb la participació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.


Notícies relacionades


Enllaços relacionats