PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alcaldes del Marroc visiten Vapor Llonch

Els alcaldes de les comunes del nord del Marroc de Xef Chaouen, Tànger, Tatuà, Nador, Larraix, Mdiq, Fnidaq, Ksar El Kebir, Assilah, Martil i Oued Laou han visitat avui Sabadell. L’alcalde, Joan Carles Sánchez, juntament amb el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, i el representant de la comissió permanent del Consell de Solidaritat, Amadeu Pardo, han rebut la delegació al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Tal com ha comentat l’alcalde de Sabadell durant la recepció “Sabadell ha estat una ciutat solidària que, conjuntament amb institucions i entitats, ha invertit en molts projectes de cooperació i codesenvolupament”. L’alcalde també ha remarcat que moltes de les ciutats convidades compten amb noves oportunitats i estan tenint projectes de desenvolupament local, però alhora necessiten de tècnics amb experiència per portar-los endavant. Per aquest motiu, Sánchez dit que “aquí tenim coneixement i aquest coneixement ha ser d'ajuda per no repetir els errors que nosaltres hem comès. Hem d'entendre que la unió entre els dos territoris és important. Junts som més forts i tenim més oportunitats de buscar solucions col·lectives a problemes molt semblants”. “A més –ha afegit l’alcalde–, per Sabadell és important obrir noves vies de col·laboració amb ciutats i països d'origen dels ciutadans de Sabadell, des d'aquest punt de vista es volen establir aliances temporals territorials amb l'objecte que l'aprenentatge sigui mutu i permeti contribuir en polítiques públiques de proximitat, de transparència i democràcia per fer front als nous reptes globals amb impacte local”.

De la seva banda, Ahmed El Morabet Soussi, alcalde de M’diq ha volgut remarcar que “ens podem aportar mútuament competències i capacitats, en temes comuns que poden ser un benefici per a ambdues ciutats”. La trobada s’ha produït de la mà de la Plataforma LocalMed-Marroc, de la qual forma part l’Ajuntament de Sabadell. LocalMed-Marroc és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Centre Marocain pour la Recherche et le Développement (CMRD) per fomentar el diàleg entre 14 ajuntaments de la demarcació de Barcelona i les comunes del nord del Marroc.

La idea és promoure l’aprenentatge en l’àmbit de les polítiques públiques locals de promoció de la cohesió social, la governança i la democràcia local, així com el desenvolupament econòmic local. De fet, aquest últim tema ha centrat la segona part de la visita de la delegación del Marroc a Sabadell. Els alcaldes han participat en una jornada de treball al Vapor Llonch per conèixer de primera mà els serveis locals de suport a l’emprenedoria i a les petites i mitjanes empreses, especialment vinculats amb l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom, en funcionament des de 2009.

L’objectiu d’aquest servei, ubicat a les instal·lacions del Vapor Llonch, és consolidar-se com finestreta única de suport a l’empresa, aconseguint una major reducció en el temps per donar resposta a qüestions vinculades a les noves activitats, facilitar la implantació de noves empreses al territori, agilitant en el possible els tràmits dependents de l’Ajuntament, i donar suport en tràmits vinculats a altres entitats o administracions. Entre d’altres coses, des de l’Oficina es pot sol·licitar llicències i registrar comunicacions d’activitats. Durant la jornada s’ha presentat també el projecte de cooperació “Formació i Inserció al Mercat de Treball per a joves de la Wilaya de Tetuán”, a càrrec de la Fundació Comaposada – Sindicalistes Solidaris. La finalitat del projecte és la inserció dels joves formats en els centres per assolir una efectiva integració dels mateixos a les empreses locals. A fi de poder assolir aquest objectiu s'ha arribat a un acord amb la Cambra de Comerç de Tetuan i Larache que permetrà la relació i inserció dels joves a les empreses adherides a la Cambra. De forma transversal també es treballa la temàtica relacionada amb els drets laborals i igualtat de gènere. Actualment, l’Ajuntament de Sabadell, mitjançant la pròpia convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació per a entitats, dóna suport aquest projecte.

Sabadell, 9 de maig de 2013