PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Arriba el programa d’activitats en commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones

El programa, com cada any, celebra el seu acte central el mateix dia 25 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a la plaça del Doctor Robert, amb l’encesa d’espelmes, el minut de silenci en record a totes les víctimes de violència masclista, i la lectura del manifest que aquest any serà a càrrec de Mabel Rodríguez, agent antirumors i membre de la taula d’Entitats d’Igualtat de Gènere. L’acte comptarà amb l’acompanyament de la coral “Tons & Sons Terrassa Gospel”.

La temàtica sobre la sensibilització de les relacions desiguals i el maltractament de gènere entre els joves serà abordada a través de la campanya “Relacions sense risc”, als centres educatius, durant els mesos de novembre i desembre, i complementada amb una sessió dirigida a professionals que treballen en l’àmbit dels joves, dels serveis socials, de la salut, i de l’escola, sobre el maltractament a través de les TIC, que serà divendres 28 de novembre a les 12.00 del migdia al casal Pere Quart.

D’altra banda, el problema de l’explotació sexual i el tràfic de persones al nostre país serà el tema entorn al que es reflexionarà en diversos espais dins del programa, com la projecció del documental “Nefarious Merchant of Souls”, d’ Exodus Cry, divendres 28 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, al Casal Pere Quart; el concert “Contra l’esclavitud sexual al segle XXI”, a càrrec de la Plataforma d’Artistes Solidaris DTProject, el 7 de desembre a les 6 de la tarda, al Teatre Principal, i una taula rodona multidisciplinar, amb professionals de diferents àmbits, el 20 de novembre a les 7 al Casal Pere Quart. Totes aquestes activitats són organitzades per les esglésies evangèliques de Sabadell i l’entitat, Esclavitud XXI. Aquesta serà també la temàtica de l’exposició “Princeses de somnis trencats“, amb obres de l’artista Dàmaris Llaudis, del 24 al 30 de novembre al Casal Pere Quart.

El fenòmen de l’explotació sexual de les dones de l’est és el tema també del darrer llibre de l’antropòleg Miquel Pajares, la novel·la que sota el títol "Cautivas", serà presentada dimecres 3 de desembre a 2/4 de 7 de la tarda al Casal Pere Quart, amb la col·laboració de CCOO  Vallés Occidental- Catalunya Central.

Altres activitats a destacar són les organitzades per l’entitat Nous Homes de Sabadell, amb la primera trobada d’homes per la igualtat el 29 de novembre a 2/4 de 10 del mati, i a les 4 de la tarda la roda d’homes contra la violència vers les dones, al voltant d’un llaç blanc vorejat d’espelmes enceses el mateix 29 a les 7 a la plaça de la Creu Alta.

El programa d’activitats compta també amb xerrades sobre el present i futur de les dones, els mites de l’amor romàntic, debats entorn als estereotips de gènere i les relacions desiguals,  tallers d’autoestima i coneixement del propi cos, la continuïtat de la campanya a les perruqueries “Ni un pèl enrere”, i l’exposició  “Desmuntem mites” als centres educatius sobre els mites de l’amor romàntic i la incidència d’aquests mites en les relacions desiguals que  la superioritat d’un sexe sobre l’altre i la violència de gènere.

El programa, que es va iniciar el passat 5 de novembre amb la presentació del llibre Manual sobre el Aborto, finalitzarà l’11 de desembre.

Presentació del programa als mitjans de comunicació: 17/11/2014

"Sabadell impulsa més de 18 activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones"

El regidor de Drets Civils, Quim Carné, ha presentat el programa del 25N dient que ”aquesta diada defensa els valors de l’amor i la llibertat contra la violència masclista i és un eix transversal de tot l’Ajuntament. No podem fer res sols i necessitem treballar plegats per enfrontar-nos a rols històrics en què l’home exerceix un poder malentès”.  Així mateix, el regidor també ha presentat el cartell guanyador del certamen per escollir la imatge de la commemoració, enguany a càrrec de l’alumne de l’Escola Illa, Ismael Ortiz.

Descarregar nota de premsa

 

Per més informació:

www.sabadell.cat/dona