PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Manifest de rebuig de l'Ajuntament de Sabadell i la Taula d'Igualtat de Gènere davant la implementació de negocis comercials adreçats a infants que vulneren tota política d'educació en igualtat

Manifestem que:

  • El ple del Parlament Europeu va aprovar el 13 de març de 2013, una resolució sobre l’eliminació dels estereotips de gènere a la Unió Europea. Aquesta resolució crida a l’acció de la Comissió i dels estats membres per a eradicar l’origen dels estereotips de gènere així com la conscienciació dels infants europeus en els temes que els hi fan referència.
  • Els centres d’oci per a infants s’han de fonamentar en l’educació en valors, evitant el sexisme, el consumisme i l’individualisme i no han de perpetuar el model patriarcal opressor, limitant les capacitats i el desenvolupament de les nenes i dels nens.
  • Des d’un punt de vista educacional perquè el joc sigui un element socialitzador i saludable, ha de ser lliure i fomentar la creativitat i la imaginació, fugint de prejudicis i estereotips de gènere.
  • En aquest sentit, hi ha els centres  d’oci  comercial adreçats a infants que darrerament  s’han obert al nostre municipi i que suposen, sens dubte, un gran retrocés en l’avenç cap a la igualtat real d’oportunitats ja que fomenten un únic model de dona en el que les nenes només volen ésser princeses i reforcen els rols de gènere convencionals, reproduint els estereotips sexistes i ressaltant els valors de la bellesa, la cura i la imatge  del cos,  l’amor romàntic i el consumisme.

 

Sabadell, novembre de 2014