PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell commemora la Diada del Migrant a la Casa Duran

Durant la seva intervenció, Vidal va expressar la seva visió sobre el fenomen migratori i sobre la legislació actual en aquest àmbit, així com també va fer algunes propostes. Referint-se a Sabadell, va comentar que “sou un exemple de convivència i per això us animo a continuar en aquesta línia. Us encoratjo perquè continueu treballant per garantir l’acollida i perquè els nouvinguts notin tres coses: el nostre respecte per ells, la nostra solidaritat i suport i la igualtat d’oportunitats”.

Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va destacar, referint-se a les actuacions discriminatòries que es donen arreu que “des de les administracions públiques hem de ser combatius amb aquest tipus de comportaments” i va lamentar el fet que a Europa “s’estiguin produint situacions que posen en qüestió els drets de les persones”. Així mateix, va explicar que des de Sabadell s’està treballant en diverses línies relacionades amb el fet migratori  i va recordar que “estem impulsant diverses mesures, com un programa per lluitar contra els rumors. En una situació econòmica de crisi, és fàcil que la por generi desconfiança i prejudicis i que això es derivi en injustícia”. També va voler reconèixer la tasca de les entitats de l’àmbit i de les que treballen per l’atenció a les persones nouvingudes.

La diada va tenir, així mateix, un component musical, amb el cantant Carlos Bustamante, conegut amb el nom artístic de El gaucho Pampa, vinculat al Casal Argentí de Sabadell, que va interpretar tres peces tradicionals argentines relacionades amb els Drets Humans.

Durant l’actuació es van projectar instantànies del taller Imatges i relats, organitzat per la Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia, amb la col·laboració de l’Ajuntament, en el qual ha participat un grup de joves de l’Associació Esquitx, en el marc del programa dels Drets Humans. Amb aquest projecte, a través de la fotografia,  els joves identifiquen la diversitat i construeixen arguments propis en contra dels rumors i els estereotips.

L’acte va finalitzar amb una degustació de mate, a càrrec del Casal Argentí de Sabadell.

Santiago Vidal

Santiago Vidal és llicenciat en dret, amb més de trenta anys d’experiència, i compta amb una llarga trajectòria de compromís amb la seva professió. Va començar la seva carrera com a advocat laboralista, vinculat a la defensa dels drets dels treballadors i forma part de l’organització Jueces para la Democracia y la Unión Progresista de Fiscales. És autor de més 30 publicacions, com Manual para policías: derechos humanos y deontología”, “Justícia, convivència i xarxa social” o “Negacionisme i revisionisme de les conductes genocides”.

Dia del Migrant

El 18 de desembre de 1990 va ser aprovada la Convenció de les Nacions Unides sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migrats i les seves famílies, encara pendent de ratificació per part d’alguns països europeus. Per donar relleu a aquesta data, l’Assemblea General de l’ONU del 4 de desembre del 2000 va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional del Migrant.

A Sabadell, enguany s’ha commemorat, juntament amb la societat civil i les xarxes socials d’immigrants, el 13è aniversari de la proclamació del Dia Internacional del Migrant. Aquesta commemoració s’emmarca dins del programa general del Dia dels Drets Humans, que al llarg de tot el mes de desembre s’està desenvolupant conjuntament amb el Síndic de Greuges i sota la coordinació de l’Ajuntament, i que recull unes 18 activitats desenvolupades conjuntament per les taules i consells de participació vinculats a la regidoria de Drets Civils i Ciutadania i 15 entitats que, a títol individual, han volgut col·laborar amb el programa com són: l’Alliance Française, Amnistia Internacional, Càritas, Ciutadans Anònims per la Pau, Casal Argentino de Sabadell, Fundació Vicente Ferrer, Intermón Oxfam, la Lliga dels Drets dels Pobles, Mans Unides, el MEV, MCECC, l’SCAI (SERVEI CIUTADÀ D’ACOLLIDA A L’IMMIGRANT), Unió Comarcal de CCOO del Vallès Occidental, Secretaria de Formació i Cultural del CONC, Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia i comptant amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


Galeria fotogràfica

 

Sabadell, desembre de 2013