PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La ciutat commemora el Dia del Migrant

L’acte va consistir en la lectura d’alguns articles de la Convenció de les Nacions Unides per part dels representants de l’Associació Africana, l’Associació de Paquistanesos i l’Asociación Latinoamericana de Sabadell.

Tot seguit, Miguel Pajares va oferir una conferència amb el títol de Reptes actuals en la lluita contra la xenofòbia i el racisme”. Miguel Pajares és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona i docent en màsters de diverses universitats, membre del GRECS de la Universitat de Barcelona, expert del Comitè Econòmic i Social Europeu per a temes d’immigració i asil, així com president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. És autor de diversos llibres, entre els quals destaquen La inmigración en España, Inmigración y Ciudadanía en Europa, La integración ciudadana. Una perspectiva para la inmigración i Sindicatos e inmigración en Europa.

L’acte va continuar amb la representació d’un conte tradicional mandinga, presentat per Josep Fontan (en català) i Sophie (en mandinga),  membres de l’Associació Afro-catalana d’Acció Solidària Amics de la Casamance i acompanyats amb música tradicional interpretada amb la kora pel músic Sambuganj Sussoh.

La commemoració del Dia del Migrant s’emmarca dins del programa general del Dia dels Drets Humans, que s’està duent a terme al llarg de tot el mes de desembre.

El 18 de desembre de 1990 va ser aprovada la Convenció de les Nacions Unides sobre la protecció dels drets de tots els treballadors migrats i les seves famílies, encara pendent de ratificació per part d’alguns països europeus. Per donar relleu a aquesta data, l’Assemblea General de l’ONU del 4 de desembre del 2000 va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional del Migrant.


Galeria fotogràfica

 

Sabadell, desembre de 2012