PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Més de 70 participants dels programes d’acollida que s’organitzen a la ciutat visiten l’Ajuntament

A la visita, l’alcalde Joan Carles Sánchez va rebre els participants i els va agrair el seu esforç i compromís per voler conèixer i aprendre els trets culturals, la llengua i els drets i deures com a ser ciutadans i ciutadanes de Sabadell. A la visita, i fent memòria històrica es va recordar que la ciutat de Sabadell s’ha desenvolupat i ha crescut gràcies a les migracions, sent aquest un dels seus trets identificatius, alhora que ha mantingut també la seva identitat com a ciutat única cohesionada.

La visita va ser programada dins els Tallers de Coneixement de l’Entorn que organitza la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania. Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida i els tallers d’apropament al món laboral, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010. L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Al llarg de l’any, aquests tallers es realitzen en biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càrites, Creu Roja o la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). També es realitzen altres sortides i visites, com al Parlament de Catalunya, al Museu d’Història de Sabadell o als Castellers de Sabadell.

A la visita del passat divendres a l’Ajuntament van assistir més de 70 persones, participants dels 11 tallers de coneixement de l’entorn realitzats en aquest període 2014-2015 i dels 4 grups del programa “Espai dona” de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, que ofereixen espais relacionals d’aprenentatge socio-formatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques.

www.sabadell.cat/novaciutadania


Galeria fotogràfica