PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Amb el lema "Estira del fil..." Sabadell celebra el dissabte 23 de maig, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

 

 festacomerçjust15 banerEstira del fil.. és el lema de la XVI Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que s’encetà el passat 9 de maig, Dia Mundial del Comerç Just, i que recorda al ciutadà que els 437€ de mitjana que es gasta en roba a l’any són decisius per a construir una altra indústria tèxtil més enllà de la "fast fashion" o moda produïda massivament. Una indústria en què el 80% de les persones que hi treballen són dones que pateixen greus vulneracions de drets fonamentals.

Enguany celebrarem un cop més que existeix un Comerç Just que cada cop més es va consolidant i que genera intercanvis on totes les parts guanyen, lluitant contra les desigualtats. Aquest comerç és possible gràcies a persones com tu, responsables i conscients de que darrera de cada producte hi ha persones que viuen de produir-lo i de vendre’l. Celebrem també que la Banca Ètica ens permet tenir estalvis en coherència amb els nostres valorsque s’invertiran en projectes que beneficiaran a la societat. Així com també que estem construint conjuntament una Economia Social i Solidària, on totes i tots hi tenim un paper a jugar.

La XVI Festa se celebrarà a Sabadell el proper 23 de maig, a la pl. del Mercat Central de la nostra ciutat entre les 10 h i les 14 h i s’hi podrà gaudir d’activitats per a grans i petits: mostra d’entitats vinculades amb el comerç just, punt informatiu de banca ètica i energia alternativa, tallers d’horticultura urbana i reciclatge, espectacle infantil i jocs infantils i familiars, tot recordant la importància de reduir el consum massiu i potenciar la reutilització dels productes de consum.

A nivell local la festa està organitzada per Oxfam Intermon, el Consell de Solidaritat i Cooperació i l’Ajuntament de Sabadell amb el suport de la Diputació de Barcelona, Mercat Central, Pla de Barris del Parc Fluvial Riu Ripoll i el Vapor Llonch i la participació del Grup d’Iniciativa territorial Fiare Vallès, la Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia, la Fundació Quetzal, el Casal d’amistat català-cubà, l’AssociacióAfrocatalana d’Acció Solidària amics de la Casamance, Anak, la Fundació Sid Mosquitia, la Fundació Vicente Ferrer, l’Associació de consum responsable alterNatiu de Sabadell, i les cases d’oficis del Pla de treball als barris, d’horticultura del Parc Fluvial Riu Ripoll, i de dinamització sociocultural del Districte 6è, Oikocredit, Triodos Bank i la Cooperativa Coop57 de serveis financers ètics i solidaris així com Som energia.

Durant l’acte central es podrà gaudir d’una degustació de cafè de Comerç Just a càrrec Oxfam Intermon, venda de productes de Comerç Just i productes solidaris, un Punt Informatiu de Banca Ètica i d’energia alternativa i jocs infantils i familiars. D’altra banda els assistents podran participar als tallers “l’Hort al balcó” (a les 10.30h) amb l’objectiu d’aprendre a cultivar hortalisses en una taula de cultiu així com el taller “Prevenció i tractament de plagues i malalties” (a les 12 h) amb la finalitat de conèixer els tractaments ecològics per a la prevenció de plagues i malalties. Durant tot el matí hi haurà un “Taller de reciclatge” per als més petits.

A les 12:15 h podrem gaudir de l’espectacle infantil “Històries i cançons de roba i cafè” a càrrec de la Companyia Rah-mon Roma i amb la lectura del manifest que es realitzarà un cop finalitzat l’espectacle.

D’altra banda, durant la setmana posterior a la Festa també es realitzaran activitats  amb objectiu d’apropar les característiques del Comerç Just, la banca Ètica i la sobirania alimentària a la ciutadania.

Concretament el dijous 28 de maig a les 19 h tindrà lloc el taller “Consum responsable” a càrrec de l’Associació de consum responsable alterNatiu de Sabadell, al Casal Pere Quart (Rambla de Sabadell 69).

Us animem a llegir el Manifest, mirar l’espot i fer un cop d’ull al Diari de la Festa.

Podeu trobar mésinformació a:

>> www.facebook.com/sbddretscivils

>> www.festacj.org

>> facebook.com/festacomercjust

i seguint els hastags #FESTACJBE I #EstiraDelFil a twitter

 


 Imatges de la Festa

1 2
 3 4
 5  6