PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell commemora el Dia Internacional del Poble Gitano, dedicat enguany al genocidi durant el règim nazi

És un dia per celebrar amb la població gitana i amb la ciutadania en general: 

>> per reivindicar l’accés d’aquest col·lectiu a una ciutadania plena

>> per lluitar contra la discriminació i per la bona convivència 

>> per donar valor a l’aportació de la població gitana al municipi, a partir de la recuperació i revalorització de la riquesa de la seva cultura.   

Es calcula que a Sabadell hi viuen més de 8.500 persones d’ètnia gitana i que la primera documentació de la seva arribada al municipi data de 1670.

Us presentem el programa d'actes de commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano a Sabadell, amb activitats organitzades per l'Ajuntament de Sabadell i entitats gitanes de la ciutat.

Enguany, un dels temes destacats és la commemoració del Porrajmos, que és el nom amb que es coneix l’Holocaust en la llengua gitana, el romaní. En el genocidi nazi del poble gitano van ser assassinats entre un quart i més de mig milió de gitanos.

L’hissada de la bandera del Poble Gitano a l’Ajuntament de Sabadell el dia 8 d'abril, així com el suport de l’Ajuntament als actes vinculats a aquesta jornada, expressa un doble objectiu: per una part, reconèixer el poble gitano i la seva cultura com a part important de Sabadell. D’altra banda, suposa la reivindicació d’un esforç col·lectiu per tal que els gitanos i les gitanes siguin ciutadans de primera, amb el respecte a la diversitat i a la igualtat, amb drets i deures, per posar fi a la discriminació, els prejudicis i estereotips.

diapoblegitano16

Descarregar programa

 

 >> Vegeu nota de premsa

>> Consulteu el monogràfic “Dones i Gitanes”, editat per l'Oficina de Drets Civils, que recull diferents articles, enllaços, recursos i material relacionat amb la dona gitana.

>> Edicions anteriors