PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell acull per 8è any consecutiu el “Holi”, la festa del color de l'Índia

El diumenge 3 d’abril de 2016, i per 8è any consecutiu, l'Associació Catalana de Bollywood organitza la festa de “Holi” a l’amfiteatre del Parc Catalunya, a Sabadell, amb el suport de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta d'una festa gratuïta on l’únic requisit és anar vestit de blanc. El moment àlgid de la celebració és el llançament de centenars de quilos de pigments en pols, de diferents colors, que representen la primavera i la seva explosió vitalista.

Durant la festa, que començarà a les 10:30h del matí, hi haurà música originària de l’Índia i actuaran les escoles de bollywood més conegudes de Catalunya. També hi haurà la possibilitat de degustar plats de la cuina índia. Aquest any, l’organització espera tornar a superar l'assistència de l'any passat. S'espera un cop més l’arribada de participants d’origen indi procedents d’Alemanya, Anglaterra i altres països d’Europa.

 


PROGRAMA

  • Actuació dels Saballuts, castellers de Sabadell en reconeixement als govindes de l’India que aixequen castells pel Déu Khrishna.
  • Actuació de les millors escoles de bollywood de Catalunya: Centre Asana (Sabadell), Club Masala (Barcelona/Madrid), Bollywood Igualada, Gimnàs Montblanc, Sweet India (Vilanova del Camí) i Din Tak (Barcelona). Una bona oportunitat perquè molts assistents aprenguin les   seves primeres passes de ball.
  • A continuació es farà una “tirada” de gulal (pols de color) per celebrar l'inici del “Holi". A partir d’aquí, la festa agafarà vida pròpia i serà el moment de tirar-se els colors els uns als altres, la manera hindú de desitjar una bona primavera!

 


VENDA DE COLORS

  • Recordem que la venda de color es fa per avançat al Centre Asana i Restaurant Vindaloo de Sabadell i a les botigues Estampa’t de Barberà i Sant Cugat. Tota la informació a www.holisabadel.com

holli2016 1 


INSTRUCCIONS

holi16 instruccions

 


QUÈ ÉS EL HOLI?

El “Holi”se celebra durant la lluna plena del mes de Phalguna, del calendari hindú. Habitualment, aquesta data correspon a finals de febrer o durant el mes de març.

A l’Índia, la festivitat té lloc, especialment, a l’estat d’Uttar Pradesh, al nord, una regió molt lligada al culte del déu Krishna amb qui es relaciona la festivitat i on, segons la mitologia hindú, el déu va passar la seva infància. Segons explica la llegenda, Krishna -a qui se’l representa de color blau- es veia diferent als altres nens. La seva mare li explicava que algun dia tots seríem de colors i que no hi hauria diferències entre uns i altres.

Inicialment, en el calendari hindú, aquesta data marcava l’inici de l’any nou, l’arribada de les collites i era un cant a la fertilitat. “Holi” és, per tant, un festival que proclama l’alegria i l’amistat, un moment per oblidar els problemes diaris. És, probablement, el festival més popular i esperat per tots els hinduistes. Durant la diada, a l’Índia, no només es llencen pigments en pols. La gent es ruixa amb aigua colorejada i s’empastifa de colors mentre camina pels carrers. Tothom té la mateixa aparença. Aquest dia no importa quina sigui la teva casta, ni la raça, ni el sexe. És, sens dubte, un dels festivals més impactants de l’Índia.

 


VIDEo "sabadell holi 2015, la fiesta del color de la india"

videoholi2015

 


associació catalana de bollywood

L'Associació va néixer amb la idea de promoure la cultura índia a Catalunya i d'ajudar a la integració dels indis i pakistanesos en la societat catalana. El nucli de l‘associació està format per professors catalans i indis del Centre Asana, centre cultural de l’Índia a Sabadell, que han estat formats íntegrament a l'Índia en diverses estades des de l'any 2000. Compta amb una àmplia experiència en tallers a centres cívics, escoles i instituts, esdeveniments culturals a ajuntaments i organització d'espectacles.

 


>> Més informació: http://www.holisabadell.com/