PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita al Parlament de Catalunya

Durant les visites, els assistents van poder entrar al Parlament de Catalunya, seure a l’hemicicle on debaten els diputats i escoltar l’explicació sobre l’organització de la institució parlamentària actual, els orígens històrics de l’edifici i la seva evolució fins a l’actualitat. Van rebre la visita de la presidenta del Parlament M.H. Sra. Carme Forcadell, que els va explicar la pluralitat de la població de Catalunya i va contestar les preguntes dels assistents. Després de passejar pel Parc de la Ciutadella, van poder acabar la visita contemplant el jaciment arqueològic del Born i coneixent una part important de la història de Catalunya a través d’aquestes ruïnes. La sortida va ser valorades molt positivament per part de totes les persones participants.

L’objectiu de les visites era consolidar els coneixements adquirits durant els Tallers de Coneixement de la Societat Catalana, que organitza la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell. Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos inicials de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010. L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Els tallers de coneixement de la societat catalana s’han realitzat a biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb serveis i entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càrites, Creu Roja, o la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

A la visita també han assistit participants d’altres programes de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, com són els ”Espais Dones”, que ofereixen espais relacionals d’aprenentatge socio-formatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques. Així mateix, també hi ha assistit alumnes de les classes de llengua i alfabetització de l’SCAI.

En el marc dels tallers, també es realitzen altres sortides i visites, com a l’Ajuntament de Sabadell, al Museu d’Història de la ciutat, construccions emblemàtiques de la ciutat o als Castellers de Sabadell.

 

parlament16 1

parlament16 2