PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Presentació de l'informe anual sobre la situació de les persones refugiades a Espanya i a Europa

El president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat,  Miguel Pajares, presenta l'informe anual sobre la situació de les persones refugiades a Espanya i a Europa, el dilluns 20 de juny, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart.

L’acte compta amb la intervenció de diversos testimonis de persones sol∙licitants d’asil a Espanya. L’informe presentat alerta que “malgrat el fort increment del nombre de persones que van buscar l’any passat refugi a Europa, tant la Unió Europea com Espanya van adoptar mesures que han posat en greu perill un dret humà com l’asil”.

Entre d’altres dades recollides en l’informe, destaca el fet que en 2015 Espanya va rebre prop de 14.881 sol∙licituds d’asil, la xifra més alta mai registrada, sobretot de persones sirianes, ucraïneses i palestines. Tanmateix, només es van resoldre poc més de 3.200 sol∙licituds, de les quals es va acceptar el 31%, molt allunyada de la mitjana europea que es va situar entorn del 50%.

L’acte forma part del seguit d’accions a la ciutat per commemorar el Dia Mundial de les persones refugiades, a la qual s’ha afegit l’Ajuntament de Sabadell juntament amb la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades.


Galeria fotogràfica

Presentació de l'informe anual sobre la situació de les persones refugiades a Espanya i a Europa