PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’exposició "Pssst...Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya 1939-1975", arriba a Sabadell

pssstA partir del proper dijous, 30 de març i fins el 12 d’abril es podrà visitar al Casal Pere Quart l’exposició Pssst...Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya 1939-1975. La mostra fa un recorregut per l’activitat clandestina dels homes i de les dones que des de diferents perspectives i diverses dinàmiques es van oposar a la dictadura franquista. S’inicia el recull de materials amb la finalització de la Guerra Civil i arriba fins a la mort de Franco, tot i que aquest fet no significa ni la desaparició immediata de la dictadura, ni l’abandonament de la clandestinitat per part dels opositors.

Bona part dels documents seleccionats corresponen al Fons del Centre d’Estudis Històrics Internacionals - CEHI , dipositat a la Biblioteca Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un tipus de documents que, per la seva funcionalitat (informar i mobilitzar la població a través d’un paper que passa de mà en mà), ens expliquen directament què pensaven, com s’articulaven i què feien les organitzacions antifranquistes.

L’exposició forma part del catàleg d’exposicions itinerants del Memorial Democràtic que, la Generalitat de Catalunya posa disposició de les institucions i entitats que vulguin exhibir-les, com ha estat el cas de Sabadell. Les exposicions estan avalades per un gran èxit de públic, i moltes s’han pogut veure arreu de Catalunya, a l’Estat espanyol i en altres països.

>> Més informació