PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

VIII Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte

centresculte17

 

Sabadell és una ciutat amb una llarga tradició històrica en relació a la diversitat de creences i conviccions, on conviuen persones, entitats, col·lectius, comunitats religioses o conviccionals heterogènies. En aquest sentit és un objectiu de treball la gestió d’aquesta diversitat de manera inclusiva amb la voluntat que, la igualtat i el respecte, esdevinguin els valors principals en l’exercici de la llibertat religiosa.

L’Ajuntament de Sabadell conjuntament amb la Taula de Creences i Conviccions, formada per les diferents comunitats religioses de la ciutat, treballa activament perquè la diversitat religiosa convisqui lliurament en igualtat i respecte. Dins d’aquest marc, s’organitza cada any una Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte, enguany és la VIII edició, jornada que compta amb tot un programa d’actes interreligiosos entre els dies 2 a l’11 de maig.

Enguany, la Taula de Creences i Conviccions ha decidit treballar els valors de Justícia i l’Equitat com a valors irrenunciables sense els quals no és possible la convivència. Per il·lustrar aquest valor s’ha escollit la figura de la Rosa Parks símbol de la lluita contra la discriminació racial que va desobeir obertament les lleis racials dels Estats Units l’any 1955, amb el petit gest de seure a la primera fila d’un autobús, zona reservada per als blancs, i les posteriors conseqüències d’aquest fet, va aconseguir que la segregació racial es declarés inconstitucional.

L’acte central de la VIII Jornada de portes obertes als centres de culte és duu a terme el dia 6 de maig, amb la visita guiada a 4 centres de culte de la ciutat: L’Oratori musulmà de la Comunitat Anasiha, l’Església Pentecostal de Filadèlfia, la Parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres i l’Església Evangèlica del Redemptor. Per poder fer la visita als diferents centres de culte s’ha organitzat una ruta en autocar prevista entre les 16h i les 21h.

Per participar, cal confirmar assistència trucant al 93.745.19.53 fins al 4 de maig, o bé per mail a dretscivils@ajsabadell.cat (les places són limitades).

En aquest context, Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania, assenyala que Sabadell té una llarga tradició històrica pel que fa a la diversitat de creences i conviccions, ciutat on hi conviuen persones, entitats, col·lectius i comunitats religioses i conviccionals força heterogènies: “És amb l’organització d’aquesta jornada com és vol fer visible la tasca de millorar la convivència, cohesió social que es fa dia a dia des de les diferents comunitats religioses, i el treball conjunt que permet fomentar el coneixement i el respecte mutu entre les diferents comunitats, tot donant valor a la justícia i a l’equitat entre la ciutadania que conforma la nostra ciutat”, explica Ferràndiz.

Programa d’activitats

  • El programa s’iniciarà dimarts dia 2 de maig amb una jornada adreçada a la ciutadania, “Prejudicis i incitació a l’odi relacionats amb les creences i conviccions” es durà a terme al Centre Cívic de Ca n’Oriach , a càrrec de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós.
  • Dimarts dia 3, al Casal Pere Quart hi haurà una conferència sobre “Espai públic, laïcitat i diversitat religiosa” a càrrec de Maria del Mar Griera, directora de l’Institut en Sociologia de la Religió (ISOR).
  • Dijous dia 4, a l'Auditori de la Biblioteca Vapor Badia tindrà lloc la projecció de la pel.lícula "Human" de Yann Arthus-Bertrand.
  • Divendres dia 5, la Primera Església Evangèlica de Sabadell, organitza una xerrada sobre “L’envelliment, repte per a una nova solidaritat”, a càrrec de Fernando Bandrés de la Universidad Complutense de Madrid.
  • Dissabte dia 6, acte central amb la visita guiada als Centres de Culte de Sabadell, de 4 de la tarda a les 9 de la nit. (cal inscripció prèvia).
  • Dimarts dia 9, tindrà lloc a la Biblioteca de Can Puiggener la presentació del llibre “Del teu germà musulmà”, a càrrec del seu autor Dídac P. Lagarriga.
  • Dijous dia 11 finalitzarà el programa amb l’acte organitzat per l’Associació Diàleg Interreligiós de Sabadell, amb la xerrada “Experiència d’una dona immigrant i musulmana” que impartirà Fatiha El Mouali.

Tots els actes es duran a terme a les 19 h de la tarda a excepció de la presentació del llibre "Del teu germà musulmà"presentació prevista a 2/4 de 7 de la tarda.

Per a més informació: https://www.sabadell.cat/ca/portes-obertes-c-culte

Facebook i Twitter de Drets Civils i Ciutadania

untitled

Descarrega el programa

Galeria fotogràfica

 

VIII Jornada de Portes Obertes als Centres de Culte