PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Unes 80 persones visiten el Parlament de Catalunya

El passat 11 de maig, es va realitzar una visita al Parlament de Catalunya i al Centre Cultural del Born a Barcelona, on hi van participar unes 80  persones nouvingudes residents a Sabadell.

Durant la visita, els assistents van poder conèixer la història del Parlament de Catalunya i el seu funcionament, i veure l’hemicicle on debaten els diputats. Després van poder passejar pel Parc de la Ciutadella i visitar el jaciment arqueològic del Born. La visita va ser valorada molt positivament per part de tots els participants.

La visita estava programada dins dels Tallers de Coneixement de la Societat Catalana que organitza la regidoria de Drets Civils i Ciutadania. Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos inicials i bàsics de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010. L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

A més dels participants dels tallers de coneixement de la societat catalana, a la visita també van assistir persones usuàries d’altres programes de la regidoria, com són l’Espai dona, que ofereix espais relacionals d’aprenentatge socio-formatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques. Així mateix, van participar persones usuàries de les classes d’acolliment lingüístic del Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), del Taller Sara de Creu Roja, de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), de la Fundació Apip-Acam.

En el marc dels tallers, també es realitzen altres sortides i visites, com a l’Ajuntament de Sabadell, al Museu d’Història de la ciutat, o als Castellers de Sabadell.

 

 Galeria fotogràfica

Visita al Parlament de Catalunya