PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell organitza un seguit d’actes en el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades

 

 

informecearSabadell commemora la propera setmana el Dia Mundial de les Persones Refugiades, 20 de juny, declarat l’any 2001 per les Nacions Unides amb l’objectiu de rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món.  

Des de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania, conjuntament amb la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades es treballa de manera continuada per la integració de les persones refugiades i migrades a la ciutat, així com per instar al compliment dels compromisos als governs. Aquests dies es duran a terme a la ciutat un seguit d’actes de sensibilització i denúncia amb la voluntat de refermar el compromís i implicació amb les persones refugiades.

El proper dilluns, 19 de juny, a les 7 de la tarda al Casal Pere Quart, es presentarà l’informe anual sobre la situació de les persones refugiades a Espanya a càrrec de Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat. També intervindran donant el seu testimoni persones refugiades i voluntàries que explicaran les seves vivències a l’entorn del refugi. Aquest acte està organitzat per la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades i l’Ajuntament.

 personesrefugiades tacc

Dimarts, 20 de juny, a partir de les 12 del matí i fins les 8 de la tarda,  la plaça del Doctor Robert i el Racó del Campanar, acolliran l’acte Joves de Sabadell pels Drets Humans , amb xerrades, tallers, conta-contes, actuacions musicals, art en directe i la projecció de documentals. Els actes els organitza Taller d’Art, Cultura i Creació amb el suport de l’Ajuntament.

A més el mateix dia 20, a les 7 de la tarda, Oxfam Intermon i la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades organitza l’acte #veniuja, instal·lant 100 cadires buides, que simbolitzen les persones refugiades que ja haurien hagut d’arribar.

Aquest gest s’emmarca en la campanya a favor de l’acollida #veniuja a la qual la Plataforma s’ha adherit.