PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
EDUCACIÓ

Fòrum Educatiu de Sabadell

 BANNERforumgeneral

 

QUÈ ÉS EL FÒRUM EDUCATIU?

El Fòrum Educatiu de Sabadell es planteja com una sèrie de trobades periòdiques adreçades al conjunt de la comunitat educativa i a qualsevol persona interessada, per fomentar l'intercanvi d'idees i l'aportació de propostes relacionades amb les polítiques educatives de la ciutat.

La iniciativa respon a la voluntat d'afavorir la participació i la coresponsabilitat de tothom en l’educació.

En cada sessió del Fòrum es planteja als i les participants un tema d'actualitat o interès dins l'àmbit educatiu, per tal de reflexionar-hi col·lectivament. Com a tònica general, en cadascuna de les edicions es compta amb un o diversos ponents experts, que aporten la seva visió o experiència en relació amb l'àmbit proposat. Així mateix, la jornada pot incloure presentació d'estudis o anàlisis sobre diferents qüestions.  A continuació, es proposen debats o dinàmiques de treball per afavorir l'intercanvi d'idees entre les persones inscrites i les aportacions.

 

    EL TEMPS LLIURE DELS INFANTS I JOVES, PROTAGONISTA DE LA CINQUENA EDICIÓ 

La cinquena edició del Fòrum es va celebrar dissabte, 3 de febrer, amb el temps lliure dels infants i joves com a protagonista. Sota el títol de "L'educació després de l'escola. Generem oportunitats per a tothom en el temps lliure", es va posar sobre la taula un tema de gran interès, fomentant la reflexió sobre les potencialitats educatives que té el temps un cop acaben les classes i plantejant qüestions com per exemple si aquest temps pot ser en alguns casos font de desigualtats, com es poden vincular les activitats extraescolars amb l'escola per aconseguir oferir coherència i equilibri en el territori, quin és el paper dels diferents sectors a l'hora d'aconseguir aquestes fites, etc...

Aquestes qüestions i altres van ser el punt de partida d'una reflexió col·lectiva que tenia com a objectiu consensuar línies de treball i proposar accions concretes que es puguin desenvolupar durant els propers anys en el marc del Pla per a l'equitat i l'èxit educatiu, que de fet dins les diferents Àrees d'intervenció que planteja, contempla diverses accions i mesures relacionades amb aquest àmbit.

 

ESTUDI DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS A SABADELL

Precisament, en el marc de la cinquena edició del Fòrum, es va presentar l'estudi "Activitats extraescolars de l'alumnat de Sabadell", realitzat per Servei d'Educació de l'Ajuntament de Sabadell, que aporta elements de reflexió i dades quantitatives sobre la participació dels infants i joves en activitats extraescolars.

L'estudi posa de manifest diverses desigualtats pel que fa a les extraescolars, tot apuntant diferències segons edat, gènere, nivells educatius o barris, entre altres paràmetres.

L'anàlisi s'ha fet partint d'un reconeixement a l'alt valor educatiu i socialitzador del temps de lleure, reconegut tant per la Llei d'Educació de Catalunya com també pel Pla per a l'Equitat i l'Èxit Educatiu de Sabadell. Les dades obtingudes han de facilitar la reflexió sobre el temps educatiu més enllà de l'escola i el treball conjunt entre els diferents agents (administracions, escoles, famílies, entitats, etc.) per la igualtat d'oportunitats de tots els infants i joves en l'accés a les propostes.

 

 

 

 

 

 

  

també et pot interessar...