Imprimeix

Fòrum Educatiu de Sabadell

 

Amb la voluntat d'afavorir la participació i la coresponsabilitat en les polítiques educatives, el Fòrum Educatiu de Sabadell es planteja com una sèrie de sessions de treball periòdiques, adreçades al conjunt de la comunitat educativa per fomentar l'intercanvi d'idees i l'aportació de propostes relacionades amb les polítiques educatives de la ciutat. Amb una periodicitat trimestral, les diferents sessions del Fòrum compten amb una ponència marc, a càrrec d'un expert/-a, que afavoreix la reflexió a l'entorn del lema proposat. A continuació es conformen diferents grups de treball.

Les primeres edicions del Fòrum coincideixen, així mateix, amb l'elaboració del Pla per l'Equitat i l'Èxit Educatiu per part de l'Ajuntament, que neix amb la voluntat de ser participat i fruit del consens, comptant amb el màxim d’aportacions. En aquest marc, les conclusions del primer Fòrum, celebrat el 26 de novembre, han guiat el plantejament i els àmbits d'actuació prioritària en Educació que es debatran en la segona edició, prevista per al proper 4 març. Amb aquesta dinàmica, i a través de les diferents edicions, s'anirà potenciant, enriquint i aprofundint en el debat, de manera que a l'última sessió del Fòrum d'aquest curs es pugui tancar tot el procés de reflexió col·lectiva. Les conclusions a les quals s'arribi nodriran i complementaran el Pla Municipal.
 

PROPERA EDICIÓ DEL FÒRUM: 4 DE MARÇ DE 2017

La propera edició del Fòrum Educatiu de Sabadell --la segona -- tindrà lloc el proper 4 de març al centre cívic de la Creu Alta-Cal Balsach sota el títol Com més equitat, més èxit educatiu, més cohesió social. El pla d'actuació a debat.

Després de la ponència marc, es conformaran quatre grups de treball, que corresponen als àmbits d'actuació prioritària detectats arran de les propostes recollides en la primera edició del Fòrum. Aquests grups són:

GRUP 1 – Vinculació educativa: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció per reforçar la vinculació educativa i formativa dels infants, joves i adults dins l’educació i formació formal i no formal, i lluitar contra l’absentisme i la desvinculació escolar prematura.

GRUP 2- Rendiment acadèmic: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció socioeducativa per afavorir el rendiment acadèmic de tots els infants i joves de Sabadell, potenciant tots els recursos socioeducatius de la ciutat.

GRUP 3 – Desigualtats educatives: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció per aconseguir que Sabadell sigui un municipi lliure de segregació escolar i desigualtats educatives.

GRUP 4 – Transicions Escola - Treball: Concretar les línies de treball i prioritats d’intervenció per potenciar/millorar les interrelacions entre el món educatiu i món laboral, implicant tots els agents del teixit productiu i socioeducatiu de la ciutat.

 

botoInscripcionsForum

 

EDICIONS ANTERIORS

El primer Fòrum Educatiu de Sabadell es va celebrar el 26 de novembre, sota el títol d' "Equitat, cohesió social i èxit educatiu".

La ponència marc va anar a càrrec del Doctor en Sociologia i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Xavier Bonal, que va parlar sobre les "Bases d'una política educativa per a l'equitat i la cohesió social".

A continuació podeu consultar les conclusions resumides de cadascun dels grups de treball:

Grup 1: Quins elements afavoreixen una escolarització equilibrada? CONCLUSIONS

Grup 2: Quines polítiques locals promouen l’èxit educatiu? CONCLUSIONS
 
Grup 3. Quins plantejaments al voltant de la relació família-escola influeixen en l’èxit educatiu? CONCLUSIONS
 

 

CONTACTE

REGIDORIA D'EDUCACIÓ

C. de Blasco de Garay, 19

Tel. 93 745 33 00

Horari d'atenció al públic:

- de dilluns a dijous de 9 a 18h
- divendres de 9 a 17:30h

@sbdeducació