PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
DRETS CIVILS

 

Amb el lema "Defensem-nos, hi tenim tot el dret; Respecta'm, en tens tot el deure", es presenta el programa de Drets Humans 2018

Presentació

Presentació

Sabadell, com a ciutat compromesa amb la defensa i garantia dels drets humans, ha programat un conjunt d’activitats diverses, amb la col·laboració d’una cinquantena d’entitats, per conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones.

El 10 de desembre d’aquest 2018 commemorem 70 anys de la signatura de la Declaració Universal dels Drets Humans. Al llarg d’aquestes dècades el contingut d’aquell document inicial s’ha desenvolupat molt àmpliament, reconeixent de manera específica l’eradicació de la fam i la malnutrició, els prejudicis racials, la violència envers les dones, la diversitat cultural o la lluita contra el VIH-Sida. Aquestes declaracions han donat peu a la redacció i ratificació de més de 10 pactes i convencions internacionals que regeixen el Dret Internacional i les normatives regionals i estatals. Aquest avenç ha estat fruit d’un gran esforç multisectorial que inclou no només els àmbits institucionals i polítics, sinó també, i molt especialment, les lluites ciutadanes que han treballat sempre per la reivindicació dels drets de les persones.

La ciutat és un espai clau per a la implementació i garantia real d’aquests drets. Actualment, més de la meitat de la població mundial viu en ciutats. Aquesta realitat va encoratjar el món del municipalisme a treballar en xarxa cap a la construcció d’eines de defensa i garanties dels drets de les persones. Així va néixer la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, signada per Sabadell l’any 2000.

Avui podem dir que, tot i que els avenços en matèria de reconeixement de drets ha estat gran, continua sent un repte ineludible garantir la plena igualtat d’aquests; la vulneració i el retrocés que s’està donant en molts llocs del món i, especialment vers les persones defensores dels Drets Humans que viuen en situacions de risc, ens obliguen a mantenir i promoure accions per a la seva defensa.

Aquest programa us ofereix, doncs, més de 30 propostes d’activitats per aprofundir en el coneixement i compromís compartit en la defensa dels Drets Humans a Sabadell i arreu.

Descarrega't el programa (pdf)

DESTAQUEM...

PINTEM DE DRETS SABADELL

Dilluns, 10 de desembre a les 17:30h - c. Budapest / av. Estrasburg | Escola Concòrdia | Cap del Sud | Gran Via / Plaça Antoni Llonch

Aquest any, amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, farem nous murals a la ciutat sobre el dret a l'Educació, a l'Habitatge i a la Salut.

LES LLUITES PER LA CONQUESTA I LA DEFENSA DELS DRETS: EL CAS DE L’HABITATGE (Taula Rodona)

Dimecres, 28 de novembre a les 18:00h - CASAL PERE QUART (Rambla, 69)

Espai de debat sobre el dret a l’habitatge des d’una perspectiva interseccional, facilitant una mirada sobre la conquesta i defensa d’aquest dret amb col·lectius, persones i moviments socials que treballen dia a dia per garantir-hi l’accés a un habitatge digne.

I EL CINE MARXA, EL CINEMA AL SERVEI DELS DRETS HUMANS

Dijous, 13 de desembre a les 18:00h - CASAL PERE QUART (Rambla, 69)

Documental dirigit per Manuel Huerga i produït per Amnistia Internacional i Mediapro per commemorar el 60é aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. A traves de destacats fragments de pel·lícules, s’explica el paper del cinema en la lluita pels Drets Humans. Hi haurà debat posterior amb la moderació de Núria Vidal, periodista i escriptora.

Inscripcions a: cinema@ajsabadell.cat

DIA INTERNACIONAL DE LA SIDA 2018

Dissabte, 1 de desembre de 10:00 a 18:00h - Plaça del Gas

ACCIONS AL CARRER: Parada de venda d’artesania, difusió i informació.

Dissabte, 1 de desembre a les 19:00h - Centre Cívic de Sant Oleguer (c. de Sol i Padrís, 93)

Espectacle artístic i parlaments oficials en commemoració del dia mundial de la Sida.