PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Projectes de solidaritat

Compartim colors, jocs i emocions a la Fundació Privada Atendis

novetat

Promotor:
Fundació Privada Atendis

Descripció:
Els alumnes es relacionen amb persones adultes amb discapacitat cognitiva moderada-severa, amb l'objectiu de compartir activitats i enriquir diversos espais del Centre Residencial  Casal Can Rull de la Fundació Privada Atendis. Amb l'arrenjament d'aquests espais es promou el coneixement mutu entre els alumes i les persones usuàries que ajuda als alumnes a ampliar la mirada i avançar cap a una millor integració social d'aquest col·lectiu.
 

A quina necessitat, repte o millora dona resposta?
Les persones que atèn la Fundació Privada Atendis amb dificultat de mobilitat afegida important no sempre poden gaudir de l'entorn de la comunitat tant com seria desitjable i és objectiu de l'equip de professionals que els atenen, aconseguir que el seu dia a dia sigui el més dinàmic i motivador possible. Per aquest motiu cal potenciar espais enriquidors en el propi centre, on les persones usuàries
puguin gaudir de moments de lleure i experimentar noves sensacions i emocions. Per altra banda, socialment hi ha molt desconeixement sobre la discapacitat intel·lectual i aquesta és una actuació encaminada a trencar mites i estereotips socials, on es posa en contacte els alumnes amb els usuaris, per dur a terme diverses accions.

Definició del servei:
Els alumnes participen en la decoració de l'entrada del Centre Casal Can Rull 
, per fer-la més acollidora i creen un element divertit a l'espai del pati (un joc de taula, parxis, dibuixat al terra) que permeti gaudir d'una estona de lleure conjunta i interactuar amb les persones residents fent partides de jocs de taula conjuntament. El calendari previst és el següent:

- 1r. trimestre: formació que inclourà una xerrada al mes de novembre a càrrec de la psicopedagoga i la direcció del centre Casal d’Atendis al centre educatiu, per tal que els alumnes coneguin el col·lectiu de persones amb discapacitats cognitives i els col·lectius que s'atenen i serveis que s’ofereixen a la Fundació Privada Atendis.
- 2n. trimestre: elaborar un graffitti a l'entrada del centre, per la rampa (treball interior).
- 3r. trimestre: dibuixar un joc de parxis al terra del pati. Això permetrà poder jugar conjuntament a les persones usuàries
i els alumnes així com, els alumnes acompanyar a les persones que utilitzen cadira de rodes en el seu desplaçament pel joc.

Accions d'aprenentatge:

  1. Conèixer les entitats que atenen persones amb discapacitat cognitiva.
  2. Comprendre les dificultats de les persones amb discapacitat intel·lectual i conèixer les diferents necessitats de suport.
  3. Participar en activitats compartides amb les persones de la residència i millorar diversos espais.
  4. Desenvolupar habilitats socials relacionades amb l'empatia i les competències relacionades amb el disseny de projectes i el treball en equip.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència social i ciutadana

Objectius:
- Conèixer les entitats i el col·lectiu de persones amb discapacitat cognitiva.
- Compartir experiències i estones de lleure amb els usuaris de la Fundació Privada Atendis
- Dissenyar, portar a terme, compartir i valorar un projecte d'enriquiment de diversos espais del Centre Casal Can Rull 
la Fundació Privada Atendis.

Desenvolupament:
Nombre d’alumnes: 3 grups de 8 alumnes en sessions setmanals.
Temporalització: durant tot el curs escolar. Al primer trimestre es fa la formació, al 2n i 3r trimestre, la realització del projecte i a finals de curs, una sessió de cloenda.
Horari d'execució: a convenir
Abast territorial: Sabadell, Can Rull.

Informació i inscripció:
Fundació Privada Atendis - Casal Can Rull
Persona de contacte: Carme Pérez
Correu electrònic: cperez@atendis.es
Telèfon: 93 745 15 04
Consulta Web

 

 

ImprimeixCorreu-e