PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
RESIDUS
 
OCUPACIÓ I OPOSICIONS
 
RECURSOS 2.0

La recollida es manté estable respecte l'any 2013

Tot i que el % de selectives es manté estable ( 32,6 %) davant de la totalitat de brossa que es recull, la voluntat de l’Ajuntament es arribar als compromisos marcats per la ARC per al 2020, i per això en el 2014 hem començat una campanya de sensibilització (que acabarà al març d’aquest any) i per aquest 2015 hem començat la redacció del Pla de Gestió de Residus Municipals

La primera Marató de Reciclatge de Roba, que es va dur a terme el passat dissabte 26 d’abril a Fira Sabadell, va resultar un èxit rotund de participació amb un total de 43 participants distribuïts en 22 equips.  

Aquestes noves deixalleries urbanes estan concebudes per donar servei únicament a particulars, que podran accedir a la instal·lació a peu. L’horari serà de dilluns a dissabte de 9 del matí a 1 del migdia. El personal de la deixalleria urbana estarà format per atendre i orientar els usuaris sobre els criteris de classificació dels materials i l’ús adequat dels recipients de residus, els quals estaran totalment senyalitzats amb els pictogrames oficials de seguretat. Un cop classificats segons la tipologia, complint amb la normativa ambiental vigent, els residus es recolliran i es transportaran fins als centres de gestió i tractament que determini l’Ajuntament per garantir-ne el tractament correcte.

L’ús de les deixalleries urbanes també comptarà a l’hora de demanar les bonificacions de la taxa de residus. Cal recordar que si es fa ús del servei de deixalleries municipals (punts blaus, deixalleries urbanes i Mobiblau) de 4 a 8 vegades hi ha una bonificació del 10 % en la taxa de residus i si es fan 9 o més visites hi ha una bonificació del 20%.

L'Ajuntament en col·laboració amb el Consorci de Residus del Vallès Occidental i d’acord amb la Directiva 2008/98/CE, els estats membres de la UE han d’elaborar plans de gestió i de prevenció de residus, on s’han d’incloure objectius de prevenció de residus, revisats amb una periodicitat mínima de 6 anys. Dintre del procés de la redacció del Pla s'ha convidat a diverses entitats i organitzacions a la primera reunió per debatre l'esborrany del Pla, el proper dijous 26 de març a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart.

Demà mateix tothom que vulgui també podrà participar-hi omplint el formulari que trobareu en aquest mateix web.

Us adjuntem els esborranys que es portaran a debat.

1 Introducció