PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Divertim-nos amb les matemàtiques

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: L’activitat és una combinació de dos dels tallers de matemàtiques que oferim. Primer se’n fa un i després l’altre. Els tallers són:
 
Llegeix més...
 

La rajola decorativa a Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari. Observació i valoració de diferents detalls ornamentals que es conserven en molts edificis de la ciutat, en el marc del seu corrent  històric i arquitectònic, així com les tècniques per a la decoració de les rajoles.  
 
Llegeix més...
 

XVIII Premi Montserrat Miró i Marimon als treballs de recerca

A qui s'adreça: Alumnes de 2n de batxillerat. Descripció: Els alumnes poden presentar a aquest Premi els treballs de recerca de 2n de batxillerat corresponents al curs 2018-2019, de les poblacions de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. 
 
Llegeix més...
 

Sóc retratista! Taller sobre el retrat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: S’inicia amb una visita guiada a la col·lecció del museu per conèixer el gènere del retrat a través d’una selecció d’obres dels principals artistes sabadellencs, tot apreciant les característiques de cadascun.
 
Llegeix més...
 

Coneix el Museu d'Art i la casa fàbrica Turull

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada a l'exposició permanent del Museu d'Art i a la casa fàbrica Turull.
 
Llegeix més...
 

El tercer món. Prenem-ne consciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Xerrada, amb suport visual, de conscienciació sobre la situació actual a Guatemala i Etiòpia i actuacions que realitza la Fundació Quetzal en aquests països. Hi ha la possibilitat de fer la presentació en anglès, de l’acció duta a terme a Etiòpia.
 
Llegeix més...
 

Viure a l'època moderna (s. XVI-XVIII)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: L'activitat està formada per una visita guiada i tres tallers adreçats a diferents nivells educatius, dels quals s'ha de triar un:
 
Llegeix més...
 

Museu d’Art de Sabadell. Una institució amb història

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada per entendre què és un museu, quines funcions té i com s'hi treballa.
 
Llegeix més...
 

Les aeronaus, amb les matemàtiques, la història i la física aplicades

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció:  L'activitat que es durà a terme a l'aeroport, concretament a les seus de l'Aeroclub i del Parc Aeronàutic de Catalunya constarà de les següents parts:
 
Llegeix més...
 

Introducció a la cursa d’orientació

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d'ESO. Descripció:  Aquest pla de promoció es pot dur a terme en dos nivells el d’iniciació i l’avançat. Cada cursa s’adequarà als objectius establerts en funció del nivell que es vulgui assolir. Es recomana realitzar primer el nivell d’iniciació que l’avançat.
 
Llegeix més...
 

Els nostres paisatges

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: S’inicia amb una visita guiada a la col·lecció del museu per conèixer el gènere del paisatge a través d’una selecció d’obres dels principals artistes sabadellencs, tot apreciant les característiques de cadascun.
 
Llegeix més...
 

Sabadell del meu record

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció:  Reconeixement de l’art sabadellenc dels segles XIX i XX per mitjà d’explicacions i anècdotes que Marià Burguès, cronista local, va recollir al llibre Sabadell del meu record, relacionades amb diversos quadres de l’exposició permanent. Amb aquest recorregut, situarem als nois i noies en el canvi de segle, en el pas del Sabadell agrari i artesà al Sabadell industrial.
 
Llegeix més...
 

Desenvolupa l'esperit emprenedor

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: En el taller, els participants, a partir d’unes premisses molt concretes, hauran de crear una petita empresa. L’empresa és avui una realitat bàsica i fonamental en el sistema econòmic i en el sistema d’organització social en què vivim. L’alumnat que en un futur es podrà integrar com a treballador/a d’una empresa o convertir-se en empresari, ha de conèixer el món empresarial i preparar-se per esdevenir una persona multifuncional, adaptable, efectiva, i
 
Llegeix més...
 

Jocs, metodologies i tècniques de relaxació a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil (P5), primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: L’activitat consta de tres sessions:
 
Llegeix més...
 

Clonc! Plam! Moooc! Sssshhh! El soroll a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller a l’aula, acompanyat per un educador, on s’explora la percepció emotiva que provoquen els sons i els sorolls en els alumnes a partir de les quals es proposen accions per a la millora acústica dins i fora el centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Imatges en moviment. Vídeo i debat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció:  Aproximació a l'art contemporani a través de la força i de la presència de la imatge en moviment, no només en les pràctiques artístiques actuals sinó també en la nostra pròpia vida quotidiana.
 
Llegeix més...
 

Fes servir el cap!

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i a partir de la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
 
Llegeix més...
 

Flipart - Aventures d'artistes

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Aventures d’Artistes és una activitat de la Diputació de Barcelona que consisteix a portar als centres de secundària diversos artistes perquè expliquin les seves experiències als alumnes.
 
Llegeix més...
 

Cia Sifó: taller de circ a l’Estruch

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: La companyia Sifó proposa un taller de circ per apropar els estudiants de secundària al coneixement del propi cos, potenciar les qualitats físiques i artístiques i arribar, mitjançant el joc i els entrenaments, a l’expressió espontània, a la coordinació, a la creativitat artística i a la confiança en ells mateixos, ajudant així al procés de maduració dels joves, motivant-los a esforçar-se i comunicar-se.
 
Llegeix més...
 

Conèixer Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO. Descripció: L'activitat promou la utilització de dades estadístiques, elaborades per l'Observatori de l'Economia Local (OEL) - Vapor Llonch. Consta d'una introducció sobre l'Observatori i els seus productes i serveis per continuar amb una part pràctica, on els alumnes utilitzen una eina de ludificació per a respondre correctament una sèrie de preguntes sobre Sabadell.
 
Llegeix més...