PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Llegir és molt guau

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'educació infantil i educació primària. Descripció: Aquesta activitat és una sessió de foment de la lectura en col·laboració amb la Lliga Protectora d’animals i plantes de Sabadell en la qual un o dos gossos de l'entitat acompanyaran els nens i nenes, durant la seva sessió de lectura a la biblioteca.
 
Llegeix més...
 

Lego Wedo (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: Els alumnes construiran un robot amb peces de Lego, seguint unes instruccions. El set de peces de Lego inclou un motor i dos sensors (de proximitat i d’inclinació). Una vegada armat el robot, es comprova els moviments que realitza gràcies a la seva connexió a un ordinador, a través d’un cable USB.
 
Llegeix més...
 

Tallers educatius sobre el bullying a través de l’esport

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: La Fundació Barça ofereix una jornada a cada centre educatiu amb tallers de prevenció i sensibilització sobre el bullying, a través de dinàmiques lúdiques i participatives on l'esport és l'eix motivador per a l’aprenentatge.  
 
Llegeix més...
 

Iniciació al golf

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat formativa per aprendre aquest esport es farà en 2 sessions, la primera serà una jornada de formació adreçada al professorat  i impartida pel responsable de promoció de la Federació Catalana de Golf, la segona sessió un tècnic especialitzat en aquest esport es desplaçarà al centre educatiu per tal d’oferir una sessió explicativa i tècnica a l’alumnat. 
 
Llegeix més...
 

L'estratègia ho és tot

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior de primaria, ESO i Batxillerat.   Descripció: L’activitat consisteix en resoldre cinc reptes d’estratègia diferents en grup que posen a prova els nois i noies. No tot és blanc o negre. L’estratègia és l’art de coordinar les accions i de maniobrar per tal d’aconseguir una finalitat. En aquest cas, l’objectiu és resoldre reptes que a simple vista poden semblar senzills però que no ho són tant.
 
Llegeix més...
 

Iniciació al ciclisme

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i ESO. Descripció: L’activitat consta d’una sessió de 2 hores a les instal·lacions del club BMX Terrassa.
 
Llegeix més...
 

Ordit i trama

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: Taller de fabricació d’un teler manual i casolà. En el taller, els alumnes tindran l’oportunitat de fabricar un teler manual que després es podran emportar cap a casa. D’aquesta manera, podran experimentar en primera persona com és teixir i com és l’art del tèxtil, tan arrelat a la ciutat de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Visita al Castelloscopi virtual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: El Castelldoscopi virtual és una estructura vertical en forma de castell humà, d’uns 2,5 metres d’alçada i 3,5 d’amplada, on els emplaçaments dels castellers són substituïts per pantalles planes, 35 en total.
 
Llegeix més...
 

L'oli. El conreu tradicional de l'olivera

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de l'olivera i visitant el Museu de la Vida al Camp. Obtenció de l'oli i elaboració del sabó tradicional a l'aula.
 
Llegeix més...
 

El menú complet

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: És un taller que tracta sobre com elaborar un menú complet,  tenint en comte tot el procès, per la qual cosa està dividit en quatre parts: compra intel·ligent, joc de la piràmide dels aliments, cuina saludable i protocol a la taula.
 
Llegeix més...
 

Mandala Igualtat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Tallers educatius de la Fundació Vicente Ferrer per a treballar les principals causes de les desigualtats, l'exclusió i la pobresa.
 
Llegeix més...
 

"Escape Room" residus

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària i ESO. Descripció: El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix una activitat educativa basada en un joc d’escapament, amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global, mitjançant la gamificació.
 
Llegeix més...
 

El rodal ben net

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: De forma lúdica i mitjançant un conte (on els alumnes acaben sent els protagonistes de la historia) o un taller, els nens i nenes realitzaran una acció de neteja en un entorn natural.
 
Llegeix més...
 

Belles bèsties

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Recurs educatiu on els alumnes crearan a l'aula, amb el seu mestre/a, dibuixos relacionats amb el valor de la llibertat, expressada a través de la llibertat de tots aquells animals que poden gaudir-la.
 
Llegeix més...
 

Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Actua Vallès – Ca l’Enredus, proposa als centres educatius de la ciutat el cicle Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil amb una mirada a la diversitat sexual i de gènere. Aquesta iniciativa forma part del projecte Ca L'Enredus que ha estat seleccionat en el procés participatiu Construint Ciutat - Pressupost 2018. Les sessions escolars es porten a terme al Cinema Imperial, els dies
 
Llegeix més...
 

Convivència responsable amb els animals de família

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Taller dirigit on es treballen les premisses necessàries per conviure amb els animals de família, amb responsabilitat i consciència.
 
Llegeix més...
 

Fauna i plora

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària.    Descripció: En aquest recurs educatiu la literatura, la lectura i els ocells seran els protagonistes. L’objectiu serà crear petits relats a l'aula, reflexionant sobre la frase: “Si t’agrada el cant dels ocells no els engabiis, planta arbres”. Una vegada elaborats, l’alumnat podrà plantar un arbre com a símbol de llibertat a l’esdeveniment d’Escola Animal.
 
Llegeix més...
 

Fem de paleontòlegs!

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Per desenterrar els fòssils, els paleontòlegs utitlizen martells, picoles, pinzells... és una feina de precisió. L'activitat explica com es fan les excavacions paleontológiques i proposa als nens i nenes el repte de fer de paleontòlegs i excavar uns fòssils que posteriorment hauran de muntar en grup i identificar de quin animal es tracta.
 
Llegeix més...
 

Plastihistòria de la ciència

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L’exposició “Plastihistòria de la Ciència” consisteix en vint diorames fets amb plastilina que representen alguns dels moments històrics d’un descobriment científic o el propi inventor del descobriment.
 
Llegeix més...
 

Construint la nostra realitat virtual

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, ESO i Batxillerat.   Descripció: Es tracta d’un innovador taller d’introducció a la realitat virtual immersiva.
 
Llegeix més...