PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

No reciclar en realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de primer cicle d'ESO. Descripció:Mitjançant unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus, on arriben els residus no separats.
 
Llegeix més...
 

Robots motoritzats

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Exposició "Un planeta plastificat"

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària. Descripció: L'exposició permet reflexionar sobre l’impacte dels plàstics al medi ambient: mostra el material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins a descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que l'ús inadequat d'aquest material ocasiona al medi ambient.
 
Llegeix més...
 

Cúpules de Leonardo

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo Da Vinci.
 
Llegeix més...
 

Construccions mecàniques amb Lego

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: Aquesta activitat és la versió inicial del taller Lego: màquines simples i motoritzades. 
 
Llegeix més...
 

Joc de la biodiversitat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Els alumnes experimenten amb un joc de taula i reflexionen sobre la biodiversitat present a la nostra ciutat i com aquesta és condicionada per el disseny de la pròpia ciutat. Amb aquest recurs, els alumnes s'aproximen a les diferents problemàtiques lligades a aquests temes.
 
Llegeix més...
 

Il·luminem robots!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior d’educació primària. Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Descobrim la biodiversitat a l'entorn de l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per un parc o jardí proper al centre educatiu per tal d'avaluar la presència de la biodiversitat urbana. Per fer el mostreig de la biodiversitat, l'educador/a de l'ADENC defineix l'habitat o hàbitats d'estudi i les seves característiques i explica la metodologia a seguir.
 
Llegeix més...
 

Descobreix la indústria tecnològica

A qui s'adreça Alumnes d' ESO    Descripció: Tallers participatius i pràctics orientats a donar a conèixer als joves d'ESO  com la industria tecnològica està modificant el processos industrials. Hi ha dos tallers, Mòdul A i B, segons el nivell educatiu de l'alumnat. El tercer taller, Mòdul C, està adreçat conjuntament a les famílies i alumnes que prèviament realitzin els dos primers mòduls i es concretarà directament amb el professorat del centre i les famílies.
 
Llegeix més...
 

Lego Spike Prime

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest nou set de Lego combina els elements més importants de construcció, amb un hardware molt fàcil d’utilitzar, així com un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.
 
Llegeix més...
 

Els colors de la llum

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i tots els cicles de Primària. Descripció: La proposta d’aquest taller es descobrir les característiques i propietats que té la llum, a partir de petites activitats i experiments.
 
Llegeix més...
 

El Ripoll de la mà dels ocells

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar els diferents hàbitats presents a la zona i conèixer les espècies que hi habiten, tot començant per els ocells.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo 2.0

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: Aquest taller és una evolució del Lego WeDo, amb una gamma de colors i formes diverses permet la construcció de diferents robots, ara sense fils, i amb propostes de modificacions sobre el mateix robot, incentivant no només la mateixa construcció sinó també la resolució de problemes proposats.
 
Llegeix més...
 

Teatre científic

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i educació primària. Descripció: Aquest teatre serveix per fomentar la cultura científica sobretot en les edats més primerenques en les quals es desenvolupen els gustos, les preferències i inclinacions. Els alumnes es faran preguntes i buscaran respostes: el pensament científic no és només una forma de raonar en ciència, sinó que és una forma d'entendre el món. Un espectacle científic és una estupenda oportunitat per introduir de la forma més lúdica alguns conceptes científics, i serveix perquè els
 
Llegeix més...
 

Reacciona...tenim química!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Molècules, àtoms, reaccions? són conceptes que quedaran aclarits gràcies als experiments que l'alumne farà com un autèntic científic. Es formularan preguntes sobre les propietats i els canvis dels materials i es realitzaran experiments per donar-hi resposta. Activitat disponible també en anglès.
 
Llegeix més...