PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La vegetació del parc de Catalunya

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Breu explicació de la història del parc de Catalunya. Projecció i comentari de l'audiovisual: La vegetació al parc de Catalunya de Sabadell. Recorregut pel parc, amb explicacions de diversos tipus d'arbres (tronc, fulles...).
 
Llegeix més...
 

Visita a la seu central d'una cadena de restauració: establiments Viena

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i ESO (i prèvia consulta, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.) Descripció: Presentació genèrica del Viena, com a marca i com a empresa. Introducció als aspectes que defineixen el concepte d'alimentació de qualitat. Visita a les instal·lacions centrals de Viena: fabricació de productes càrnics i embotits, laboratori, central logística i oficines. Finalitzada la visita, els alumnes gaudiran d’un esmorzar.
 
Llegeix més...
 

Descobrim l'energia amb la Fundació Naturgy

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Som conscients que l'energia és un factor importantíssim, una protagonista en l'esdevenir de la humanitat i del planeta? Hem de ser capaços de trobar energies barates, eficients i de baix impacte ambiental. Quines són les eines al nostre abast? Quins són els esforços a esmerçar?
 
Llegeix més...
 

Taller de llengua de signes catalana

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat té una part teòrica on s’explica en què consisteix la Llengua de Signes com a  llengua rica, viva, estructurada que permet a les Persones Sordes una bona comunicació i l’expressió dels seus sentiments, que  forma part de seva identitat. I  taller pràctic on aprendran els signes bàsics en referència a:
 
Llegeix més...
 

Viure al món del ibers i romans

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: L'activitat inclou tres tallers, del quals se n'ha de triar un, que ens familiaritzen amb la vida a l'època ibèrica i romana a través dels objectes que ens han arribat d'aquestes cultures. Posteriorment cada taller aprofundeix en un aspecte o un altre.
 
Llegeix més...
 

Taller del dol. Ara sí que sé!

A qui s'adreça: Alumnes de 2n i cicle mitjà d’educació primària. Descripció: (Hospital Universitari General de Catalunya), ha posat al servei dels Departaments d’educació dels ajuntaments i escoles, el taller de les pèrdues per a infants i adolescents, Ara sí que sé!.  El taller ajuda els alumnes a descobrir recursos propis, mitjançant la reflexió personal i la confiança.
 
Llegeix més...
 

Els forns i l'obrador de ceràmica dels Escaiola (s.XVIII)

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional, i escoles d'adults.   Descripció: El segle XVIII Sabadell era una vila coneguda per la seva producció de ceràmica.
 
Llegeix més...
 

24 hores en la vida d'un nen desafavorit d'Indonèsia: "Els nens del turó"

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Mitjançant la projecció de la pel·lícula Els nens del turó, basada en 24 hores de la vida quotidiana d’un nen desafavorit d’Indonèsia i un programa multimèdia amb fotografies de la situació escolar del país, ambdues comentades per un voluntari de l’ONG que actua sobre el terreny, es pretén apropar els estudiants a altres sistemes educatius arreu del món tot potenciant i difonent la sensibilització envers
 
Llegeix més...
 

La casa Duran

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: La casa Duran es construí al final del segle XVI, quan Sabadell era una petita vila de carrers estrets.
 
Llegeix més...
 

Would you like to know Sabadell?

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: En aquest apartat s’exposa tot el recull d’activitats del programa Ciutat i Escola que durant aquest curs es poden realitzar en anglès. Són de diferents àmbits del programa i tenen com a objectiu general facilitar als centres educatius la possibilitat de practicar de forma directa, amena i vivencial amb una llengua estrangera.
 
Llegeix més...
 

El pou de glaç de Sant Oleguer

  A qui s'adreça :  Alumnes d'educació primària, ESO, formació professional, batxillerat i escoles d'adults.   Descripció:  En la visita guiada veurem com els  pous de glaç servien per a conservar el glaç que s'havia format en basses especialment preparades per a contenir aigua.
 
Llegeix més...
 

Espectacles de dansa a LASALA

A qui s'adreça:      Alumnes d'educació infantil i educació primària Descripció:    Conjunt d'espectacles dins de les arts escèniques amb aportació al desenvolupament integral de l'infant. Per això és necessari, en primer lloc, que en gaudeixi, i així, progressivament, anirà coneixent aquests llenguatges i adquirint un esperit crític.
 
Llegeix més...
 

Vine a llegir a la biblioteca!

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Vine a llegir a la biblioteca neix de la voluntat d’oferir a les escoles un espai de lectura dins la biblioteca pública per a compartir moments tranquils i relaxats amb el món del llibre. L’escola podrà triar formats i/o temes amb antelació. 
 
Llegeix més...
 

Taller de ball de bastons

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La sessió, tant per primària com per secundària, es compon de dues parts, una teòrica i una pràctica.
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història de Sabadell. Els íbers i els romans.

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La romanització va significar la desaparició de la cultura ibèrica i la imposició d'un sistema de vida del que en som hereus directes. 
 
Llegeix més...
 

RACC educa: joc en línia

A qui s'adreça: Alumnes del cicle mitjà i superior d’educació primària i ESO. Descripció: RACC Educa és un programa educatiu en línia per a treballar l’educació per a la mobilitat sostenible i segura a l'aula. 
 
Llegeix més...
 

El món rural a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais i les condicions de vida dels pagesos i visitant el Museu de la Vida al Camp. Recorregut per l'hort per observar les hortalisses i el treball de manteniment.
 
Llegeix més...
 

Apropem-nos als escacs

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Els escacs són un esport individual i d’equip on es dona les condicions per treballar la inclusió socioeducativa dels alumnes. A través de l’activitat d’escacs es genera un espai de pertinença, de participació, d’assoliment, d’intercanvi d’experiències i aprenentatges, generant  un espai de pensament imaginatiu. L'activitat consta de dues sessions d'una hora cadascuna: hi ha l'opció d’una tercera sessió realitzant una trobada pràctica amb diferents grups/escoles al Club d’Escacs i Escola
 
Llegeix més...
 

Visita a Mercavallès

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'activitat inclou una visita a Mercavallès i una xerrada sobre alimentació sana i saludable, i sobre els productes alimentaris.
 
Llegeix més...
 

Divertim-nos amb les matemàtiques

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: L’activitat és una combinació de dos dels tallers de matemàtiques que oferim. Primer se’n fa un i després l’altre. Els tallers són:
 
Llegeix més...