PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell a l'època moderna (segles XVI-XVIII)

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'itinerari es desenvolupa pel centre de Sabadell, com exemple de ciutat que ha superat el recinte emmurallat.
 
Llegeix més...
 

Geologia del Ripoll

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: Itinerari geològic amb monitoratge que passa pel pont de la Salut, els plans d'Arraona i el riu Ripoll en què l'alumnat s'inicia en la pràctica del treball de camp utilitzant tècniques i instruments propis de la geologia i aprèn a interpretar el paisatge geològic de la vall del riu Ripoll.
 
Llegeix més...
 

Dins l'aigua

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària. Descripció: Joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l’aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les seves fases i qualitat i remarcant la importància de la seva preservació.
 
Llegeix més...
 

Visita als edificis modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat consisteix en una visita guiada per l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també per l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell), ambdós construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la
 
Llegeix més...
 

La deixalleria mòbil a l'escola

A qui s’adreça:     Alumnes d'educació infantil i educació primària.   Descripció: L’activitat consisteix en ubicar la deixalleria mòbil al pati de l’escola per tal que els alumnes puguin visitar-la, per aprendre la diversitat de residus que es poden reciclar i el seu tractament.
 
Llegeix més...
 

Higiene postural per a infants

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Es proposen diferents activitats on s'explica, de manera adequada a l'edat, l'anatomia de l'esquena i s'ensenyen les normes bàsiques de la higiene postural.
 
Llegeix més...
 

Explora el Modernisme

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i educació primària Descripció: En aquesta activitat es visita l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell). Els continguts d’aquesta visita es complementen, en aquest cas, amb un taller on es treballa o bé un vitrall o bé un mosaic, és a dir, dos dels elements més utilitzats pels modernistes per a fer els seus edificis i les seves
 
Llegeix més...
 

Iniciació a l'atletisme en pista coberta

A qui s'adreça: Alumnes del cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: L'activitat es farà en dues sessions que es faran a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya a Sabadell. La primera per conèixer l'esport i la segona per dur a terme una jornada atlètica entre les escoles participants.
 
Llegeix més...
 

Històries del carrer

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, formació professional, batxillerat i escoles d'adults. Descripció: També formen part de la història de Sabadell les anècdotes i les vivències dels seus ciutadans.
 
Llegeix més...
 

Concurs de contes "Històries Fòssils"

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, d’ESO, batxillerat i formació professional Descripció: Concurs de contes sobre paleontologia. Us agrada escriure? Us fascina tot el relacionat amb la paleontologia, els dinosaures, l’evolució..? Participa en aquest concurs presentant un conte sobre aquesta temàtica.
 
Llegeix més...
 

La coneixem, la sardana?

A qui s’adreça:   Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Explicació dels elements de la sardana i la cobla i sessions pràctiques d’aprenentatge de la dansa a l'escola.
 
Llegeix més...
 

Maletes didàctiques sobre fòssils, dinosaures, mamífers i evolució humana

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Quatre maletes de préstec gratuït a escollir, segons disponibilitat: Fossilització, Dinosaures, Mamífers i Evolució humana. Les quatre maletes consten de rèpliques de fòssils així com material de suport.
 
Llegeix més...
 

El bosc mediterrani a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge pel bosc de Can Deu per observar-ne la geologia, la flora i la fauna. Activitat humana dins del bosc.
 
Llegeix més...
 

Viure a l'època moderna (s. XVI-XVIII)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: L'activitat està formada per una visita guiada i tres tallers adreçats a diferents nivells educatius, dels quals s'ha de triar un:
 
Llegeix més...
 

Descobreix l'evolució del ferrocarril

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i educació primària. Descripció: Coneixement del tren i la seva història. Activitat guiada al centre d'interpretació del ferrocarril de l'estació de Martorell-Enllaç a on es treballa la història i l'evolució del tren i la repercussió que va tenir en la transformació de la societat per a l'adquisició d'hàbits que portin a utilitzar el tren i el transport públic en general, respectant les normes de civisme i seguretat.
 
Llegeix més...
 

Visites guiades al Club Natació Sabadell. Història, present i futur

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada a les instal·lacions del Club Natació Sabadell.
 
Llegeix més...
 

El molí de Sant Oleguer

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: El Molí de Sant Oleguer, que actualment és un alberg, conserva els elements essencials del molí que va ser.
 
Llegeix més...
 

Esports a les Piscines Municipals Joan Serra

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i ESO. Descripció: Sessions d'aiguagim, zumba, espíning, iniciació al tennis, iniciació al pàdel  i natació sincronitzada.
 
Llegeix més...
 

En temps de crisi, el valor de les persones

A qui s’adreça:   Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primaria.   Descripció: Es tracta d’una activitat de sensibilització i reflexió al voltant dels valors de la solidaritat i la convivència en la nostra quotidianitat. Consisteix en una activitat de participació activa que a partir de 10 figures a mida natural promou la implicació mitjançant la paraula, les accions i la responsabilitat dels participants per a transformar la realitat propera de la seva comunitat, barri o ciutat.
 
Llegeix més...
 

Els mercats i l'alimentació saludable

A qui s'adreça: Alumnes de 2n i 3r d'educació primària. Descripció: Visita amb monitoratge per les instal·lacions del mercat i explicació de com funciona i què s'hi pot trobar. Estudi dels diferents grups d'aliments i introducció a l'alimentació saludable.
 
Llegeix més...