PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jocs, metodologies i tècniques de relaxació a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil (P5), primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: L’activitat consta de tres sessions:
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. Cicle mitjà d'educació primària

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària.   Descripció: Les visites es plantegen com un itinerari a seguir en funció del curs de l’alumnat. Al primer curs del cicle (3r) s’ofereix una visita d’introducció. Al segon curs (4t) una visita relacionada amb les fonts d’informació o una temàtica de foment de la lectura. Per a realitzar qualsevol de les segones visites que oferim és imprescindible haver realitzat la primera, d’introducció, l’any anterior.
 
Llegeix més...
 

Construïm Wampu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Es tracta d’un taller en el qual, després de conèixer l’ONG SiD Moskitia d’Hondures, i les característiques d’aquella zona, es construeix una aldea típica miskita amb plastilina.
 
Llegeix més...
 

Esgrima a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i ESO. Descripció: Aquest programa es desenvolupa durant quatre sessions conduïdes per un expert/a d'aquesta disciplina esportiva.
 
Llegeix més...
 

Clonc! Plam! Moooc! Sssshhh! El soroll a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller a l’aula, acompanyat per un educador, on s’explora la percepció emotiva que provoquen els sons i els sorolls en els alumnes a partir de les quals es proposen accions per a la millora acústica dins i fora el centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Ioga infantil

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Activitat dirigida en la qual es farà una pràctica de ioga, tenint en compte els beneficis que suposa per a la salut física i emocional dels nens i nenes des de ben petits. Concretament, es practiquen diferents posicions de Ioga a través de les asanes, mitjançant les quals es diverteixen imitant diferents animals. També s'incideix en la respiració, ensenyant-los a respirar correctament, aprenent a relaxar-se.
 
Llegeix més...
 

Coneix l’ Aikido (nivell d’iniciació) / Pràctiquem l’Aikido (nivell avançat)

A qui s'adreça: Cicle mitjà i superior de primària, ESO i batxillerat. Descripció: L'Aikido és un art marcial d'origen japonès que busca dissuadir l'adversari i neutralitzar la seva intenció més que derrotar-ho, per a això s'utilitzen tècniques de projecció i d'immobilització per desequilibrar o dominar l'adversari. A diferència d'altres arts marcials, l'Aikido exclou taxativament tota idea de competició.
 
Llegeix més...
 

Els bolets a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller a l’aula en el qual s’introdueix la biologia i l’ecologia dels fongs i s’ensenyen les característiques bàsiques per reconèixer els bolets i diferenciar-ne les espècies comestibles de les tòxiques més comunes.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: itinerari per conèixer el medi urbà de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari temàtic guiat per Sabadell conduït per un educador amb la participació del professorat responsable.
 
Llegeix més...
 

Fem pa: el conreu tradicional del blat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu del blat i visitant el Museu de la Vida al Camp. Elaboració de la massa i cocció del pa en una aula.
 
Llegeix més...
 

Hip Hop a l’escola

A qui s'adreça:  Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, batxillerat i  formació professional.   Descripció: L’activitat consta de 3 sessions les dues primeres sessions les durà a terme un tècnic especialista en aquesta modalitat artística, i la tercera una MàsterClass interescolar de ball entre totes les escoles participants  en  aquest pla de promoció al CLUB MALIBÚ ESPORTIU, dinamitzada pels tècnics de la companyia de ball hip hop SOULDANCE CENTER  
 
Llegeix més...
 

Descobreix una estació de Ferrocarrils

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: Activitat guiada en la qual es treballa el funcionament d’una estació de Ferrocarrils i el coneixement de les seves instal.lacions. L’objectiu és aprendre i observar l’estació i l’accès al tren d’acord amb criteris de civisme i seguretat per les persones.
 
Llegeix més...
 

Coneix el Consell Comarcal del Vallès Occidental

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'educació primària. Descripció: Aquesta activitat s'ofereix en dues alternatives: Opció A: visita a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Rebuda a la porta del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Acompanyament a la primera planta, on es podrà veure un mapa relleu de la comarca i els aspectes geogràfics i poblacionals més destacats.
 
Llegeix més...
 

La Policia de prop

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'educació primària. Descripció: Sessió única que consisteix en una visita comentada a la Prefectura de la Policia Municipal.
 
Llegeix més...
 

Tu ets la seva esperança!

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: L'activitat consisteix en una xerrada dinàmica molt participativa sobre el que és la solidaritat, com tractar-la, com portar-la a terme i, sobretot en els cursos més petits, com esdevindrà aquest concepte en el nostre futur.
 
Llegeix més...
 

Animacions lectores a la Biblioteca de La Serra

A qui s'adreça: Alumnes segon cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: S’ofereix a les escoles del districte 7 de Sabadell dues animacions lectores a la carta. Cada escola té la possibilitat de triar dues lectures determinades per a dos cursos diferents, i demanar l’animació lectora a la biblioteca. 
 
Llegeix més...
 

Conte per treballar els valors

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària. Descripció: La finalitat de l’activitat és la de promoure l'educació en valors de les futures generacions cap a la cultura del respecte, la igualtat, la solidaritat i la no discriminació. Es tracta d’evitar l’estigma i la discriminació que pateixen els col·lectius més desafavorits, com és el cas de les persones que pateixen una malaltia mental.
 
Llegeix més...
 

Es ven piano

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L’obra Es ven piano està contextualitzada al primer quart del segle XX. Es desenvolupa a la casa fàbrica Turull i està protagonitzada per quatre membres de la família, on es va teixint una història presentada des de quatre punts de vista diferents
 
Llegeix més...
 

El món dels fòssils

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: A partir de la visita a les sales i al taller de laboratori i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el divers món dels fòssils.
 
Llegeix més...
 

L'alimentació i els mercats

A qui s'adreça: Alumnes de 4t i cicle superior d'educació primària. Descripció: Visita semiguiada al Mercat Central de Sabadell, amb monitoratge i material. Cal preparar-la a classe prèviament i, amb posterioritat, treballar amb els resultats.
 
Llegeix més...