PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Coneix l’ Aikido (nivell d’iniciació) / Pràctiquem l’Aikido (nivell avançat)

A qui s'adreça: Cicle mitjà i superior de primària, ESO i batxillerat. Descripció: L'Aikido és un art marcial d'origen japonès que busca dissuadir l'adversari i neutralitzar la seva intenció més que derrotar-ho, per a això s'utilitzen tècniques de projecció i d'immobilització per desequilibrar o dominar l'adversari. A diferència d'altres arts marcials, l'Aikido exclou taxativament tota idea de competició.
 
Llegeix més...
 

Ioga infantil

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Activitat dirigida en la qual es farà una pràctica de ioga, tenint en compte els beneficis que suposa per a la salut física i emocional dels nens i nenes des de ben petits. Concretament, es practiquen diferents posicions de Ioga a través de les asanes, mitjançant les quals es diverteixen imitant diferents animals. També s'incideix en la respiració, ensenyant-los a respirar correctament, aprenent a relaxar-se.
 
Llegeix més...
 

Els bolets a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller a l’aula en el qual s’introdueix la biologia i l’ecologia dels fongs i s’ensenyen les característiques bàsiques per reconèixer els bolets i diferenciar-ne les espècies comestibles de les tòxiques més comunes.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: itinerari per conèixer el medi urbà de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari temàtic guiat per Sabadell conduït per un educador amb la participació del professorat responsable.
 
Llegeix més...
 

Fem pa: el conreu tradicional del blat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu del blat i visitant el Museu de la Vida al Camp. Elaboració de la massa i cocció del pa en una aula.
 
Llegeix més...
 

Hip Hop a l’escola

A qui s'adreça:  Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO, batxillerat i  formació professional.   Descripció: L’activitat consta de 3 sessions les dues primeres sessions les durà a terme un tècnic especialista en aquesta modalitat artística, i la tercera una MàsterClass interescolar de ball entre totes les escoles participants  en  aquest pla de promoció al CLUB MALIBÚ ESPORTIU, dinamitzada pels tècnics de la companyia de ball hip hop SOULDANCE CENTER  
 
Llegeix més...
 

Visita una estació

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: Activitat guiada en la qual es treballa el funcionament d’una estació de Ferrocarrils i el coneixement de les seves instal.lacions. L’objectiu és aprendre i observar l’estació i l’accès al tren d’acord amb criteris de civisme i seguretat per les persones.
 
Llegeix més...
 

Coneix el Consell Comarcal del Vallès Occidental

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'educació primària. Descripció: Aquesta activitat s'ofereix en dues alternatives: Opció A: visita a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Rebuda a la porta del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Acompanyament a la primera planta, on es podrà veure un mapa relleu de la comarca i els aspectes geogràfics i poblacionals més destacats.
 
Llegeix més...
 

La Policia de prop

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'educació primària. Descripció: Sessió única que consisteix en una visita comentada a la Prefectura de la Policia Municipal.
 
Llegeix més...
 

Conte per treballar els valors

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: La finalitat de l’activitat és la de promoure l'educació en valors de les futures generacions cap a la cultura del respecte, la igualtat, la solidaritat i la no discriminació. Es tracta d’evitar l’estigma i la discriminació que pateixen els col·lectius més desafavorits, com és el cas de les persones que pateixen una malaltia mental.
 
Llegeix més...
 

El món dels fòssils

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: A partir de la visita a les sales i al taller de laboratori i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el divers món dels fòssils.
 
Llegeix més...
 

Animacions lectores a la Biblioteca de La Serra

A qui s'adreça: Alumnes segon cicle d’educació infantil i educació primària.   Descripció: S’ofereix a les escoles del districte 7 de Sabadell dues animacions lectores a la carta. Cada escola té la possibilitat de triar dues lectures determinades per a dos cursos diferents, i demanar l’animació lectora a la biblioteca. 
 
Llegeix més...
 

Es ven piano

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L’obra Es ven piano està contextualitzada al primer quart del segle XX. Es desenvolupa a la casa fàbrica Turull i està protagonitzada per quatre membres de la família, on es va teixint una història presentada des de quatre punts de vista diferents
 
Llegeix més...
 

L'alimentació i els mercats

A qui s'adreça: Alumnes de 4t i cicle superior d'educació primària. Descripció: Visita semiguiada al Mercat Central de Sabadell, amb monitoratge i material. Cal preparar-la a classe prèviament i, amb posterioritat, treballar amb els resultats.
 
Llegeix més...
 

Camps i boscos del rodal

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada a la serra de Sant Iscle, pels voltants del parc de la Salut, a Sabadell. S’identifiquen els principals cims del paisatge vallesà per situar geogràficament els alumnes en l’entorn proper.
 
Llegeix més...
 

La Salut: l'ermita medieval, el santuari i el jaciment romà

    A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: La visita s'inicia observant l’entorn i veient la seva situació geogràfica de l’indret. Després s’expliquen les diferents etapes de poblament: la vil·la romana, parcialment excavada, l’ermita medieval que va tindre funció de morberia, i el santuari actual i la tradició de l’aplec.
 
Llegeix més...
 

Fem vi: el conreu tradicional de la vinya

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de la vinya, el manteniment dels ceps i visitant el Museu de la Vida al Camp. La verema, el trepig, la fermentació i la conservació del vi.
 
Llegeix més...
 

Connectant mons

A qui s'adreça: Alumnes educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Connectant mons és una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre alumnat de 3 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món.
 
Llegeix més...
 

Ultimate a l’escola

A qui s' adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i ESO. Descripció: Aquest programa consta de tres sessions, les dues primeres al centre educatiu i impartides per un tècnic expert del club Ultimate Vallès. La tercera constarà d’una trobada (al mes de maig) amb tots els centres que hagin participat en aquest pla de promoció. El professorat que ho desitgi  tindrà opció de fer una jornada de formació, a inici de curs, que impartiran els tècnics d’Ultimate Vallès. Es portarà a
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix en una gimcana pel jardí. Els alumnes buscaran els noms científics d’arbres o plantes concretes, les escultures al jardí, comptaran quantes butaques té l’amfiteatre, dibuixaran un arbre i apuntaran les seves característiques, donaran especial èmfasi en els senyals indicatius del jardí....
 
Llegeix més...