PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Miralls matemàtics

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: El taller proposa l’ús de miralls per treballar, per una banda, el concepte de simetria, i per l’altra, la formació de figures geomètriques.  S’investigaran les propietats que tenen els diversos polígons, així com les diferències i similituds entre ells (vèrtex, angle, etc.).
 
Llegeix més...
 

Tots els camins porten a Roma?

  A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: L’imperi romà és una de les civilitzacions més conegudes en la història de la humanitat. Durant l’imperi es van construir diferents carreteres que permetien connectar les poblacions més importants entre elles, que posteriorment van rebre el nom de via romana.
 
Llegeix més...
 

Capes de la terra i tectònica de plaques

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO. Descripció: Una de les dificultats que hi ha en l’àmbit de la ciència és visualitzar tot allò que no podem veure.
 
Llegeix més...
 

Autòmats de Lego en acció!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: Els autòmats són màquines que imiten la figura i els moviments d’un ésser animat.
 
Llegeix més...
 

Joc de lògica matemàtica

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: En aquest taller es proposa exercitar les matemàtiques a partir de jocs lògics, de càlcul mental, estratègia i habilitat.
 
Llegeix més...
 

Cúpules de Leonardo

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo Da Vinci.
 
Llegeix més...
 

Robots motoritzats

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Construccions mecàniques amb Lego

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: Aquesta activitat és la versió inicial del taller Lego: màquines simples i motoritzades. 
 
Llegeix més...
 

Il·luminem robots!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior d’educació primària. Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Els colors de la llum

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i tots els cicles de Primària. Descripció: La proposta d’aquest taller es descobrir les característiques i propietats que té la llum, a partir de petites activitats i experiments.
 
Llegeix més...
 

Construeix les teves vinyetes de còmic

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: En aquest taller els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer el món del còmic d’una manera detallada: què són les vinyetes, els diferents plans, les expressions, els símbols, etc.
 
Llegeix més...
 

Lego Spike Prime

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest nou set de Lego combina els elements més importants de construcció, amb un hardware molt fàcil d’utilitzar, així com un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.
 
Llegeix més...
 

Geografia a través de rutes històriques

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO. Descripció: És un taller on es centra l’atenció en la geografia política i física. Per fer-ho, es proposa investigar rutes històriques que hi ha hagut al llarg de la nostra història, tot veient les diferents tipologies (rutes polítiques, religioses, científiques, etc.) i els personatges històrics relacionats amb cada ruta.
 
Llegeix més...
 

Espirografia i moviment corporal

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: En aquest taller en aproparem a l’art espirogràfic humà, l’art de crear dibuixos de formes geomètriques a partir del moviment del nostre propi cos.
 
Llegeix més...
 

Matemàtiques infantil

  A qui s'adreça: Alumnes de P4 i P5.   Descripció: En aquest taller es proposa exercitar les matemàtiques a partir de jocs varis relacionats amb les matemàtiques.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo 2.0

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO.   Descripció: Aquest taller és una evolució del Lego WeDo, amb una gamma de colors i formes diverses permet la construcció de diferents robots, ara sense fils, i amb propostes de modificacions sobre el mateix robot, incentivant no només la mateixa construcció sinó també la resolució de problemes proposats.
 
Llegeix més...
 

Pintem la música

  A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: Què podem expressar amb una línia? Podem dibuixar un so? Què tenen en comú la música i les arts plàstiques? Aquestes i altres preguntes són les que mirarem de respondre en aquest taller.
 
Llegeix més...
 

Reacciona...tenim química!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Molècules, àtoms, reaccions? són conceptes que quedaran aclarits gràcies als experiments que l'alumne farà com un autèntic científic. Es formularan preguntes sobre les propietats i els canvis dels materials i es realitzaran experiments per donar-hi resposta. Activitat disponible també en anglès.
 
Llegeix més...
 

Teatre científic

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i educació primària. Descripció: Aquest teatre serveix per fomentar la cultura científica sobretot en les edats més primerenques en les quals es desenvolupen els gustos, les preferències i inclinacions. Els alumnes es faran preguntes i buscaran respostes: el pensament científic no és només una forma de raonar en ciència, sinó que és una forma d'entendre el món. Un espectacle científic és una estupenda oportunitat per introduir de la forma més lúdica alguns conceptes científics, i serveix perquè els
 
Llegeix més...