PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Ciència, acció... reacció!

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: La idea del taller gira al voltant d’alguns elements científics. Amb l’ús d’elements mecànics senzills, experimentarem que tota acció que realitzem sobre un objecte, reacciona d’una manera.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: programem

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller és una evolució del Lego WeDo: construim, amb una gamma de colors i formes diverses que permet la construcció de diferents robots, ara sense fils, i amb propostes de modificacions sobre el mateix robot, incentivant no només la mateixa construcció sinó també la resolució de problemes proposats.
 
Llegeix més...
 

Aventures de cine

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat.   Descripció: Per què comencem una escena concreta amb un pla general, i una altra amb un pla sencer? Per què rodem les escenes desordenades? Com rodem una escena amb pantalla verda quan després hi hem d'aplicar efectes especials?
 
Llegeix més...
 

Investiguem un crim

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior de primària. Descripció: Aquest taller proposa als alumnes descobrir el culpable d’un crim tot realitzant diferents activitats, comprenent com es fa una investigació.
 
Llegeix més...
 

Il·luminem robots!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i cicle mitjà d’educació primària. Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’un robot a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Matemàtiques infantil

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil, I4 i I5.   Descripció: En aquest taller es proposa exercitar les matemàtiques a partir de jocs varis relacionats amb les matemàtiques.
 
Llegeix més...
 

De l’engranatge a la programació

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la tecnologia de manera pràctica i manipulativa.
 
Llegeix més...
 

Un doblatge de pel·lícula

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, i 1r cicle d'ESO   Descripció: El taller s’inicia amb una explicació dels aspectes bàsics que cal tenir en compte per encarar un doblatge.
 
Llegeix més...
 

Reacciona... tenim química!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció:Molècules, àtoms, reaccions? són conceptes que quedaran aclarits gràcies als experiments que l'alumne farà com un autèntic científic.
 
Llegeix més...
 

Art, geometria i expressió corporal

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: 'Art, geometria i expressió corporal' proposa obrir la mirada entorn la pràctica del dibuix, amb l'objectiu d'experimentar altres maneres de dibuixar deslligades de la representació naturalista i del virtuosisme tècnic. Entendrem el dibuix com el rastre d'un gest efímer que involucra tot el cos. Un dibuix que es desenvolupa en moviment, a partir d'una acció corporal, individual o col·lectiva, i que posa l'èmfasi en la capacitat expressiva del traç i en el procés creatiu. 
 
Llegeix més...
 

Bàsic, l’oposat de l’àcid

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Què és un àcid? Què és una base? Què és el pH? Durant el taller donarem resposta a aquestes preguntes i mostrarem mètodes experimentals segurs per poder-les diferenciar, de manera rigorosa, però divertida.
 
Llegeix més...
 

Crea la teva rosa electrònica

A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d'educació primària.   Descripció: Aquest taller proposa la construcció d’una rosa lluminosa a partir de la creació d’un circuit elèctric i material divers.
 
Llegeix més...
 

Finnelis: l’economia a casa

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: Finnelis és un joc de taula educatiu sobre finances que pretén ser una primera presa de contacte sobre el que representa la gestió monetària quotidiana d’una llar.
 
Llegeix més...
 

Dones científiques al llarg de la història

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària 1r cicle d'ESO.   Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la història de la ciència de manera pràctica i manipulativa, tot treballant experimentalment en diferents àmbits de la ciència on les dones també hi tenen a dir.
 
Llegeix més...
 

Experimentem amb el gravat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: En aquest taller experimentarem amb el gravat, una tècnica artística tradicional d'estampació. Un gravat és una estampa obtinguda per impressió d’una planxa o matriu sobre la qual hem incidit prèviament amb una eina punxant. L’objectiu del taller és que els alumnes coneguin i experimentin amb tècniques artístiques tradicionals centrant-nos en el procés d'elaboració de planxes i matrius i en l'obtenció d'estampes.   
 
Llegeix més...
 

Pitàgores: rei dels triangles

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller proposa un joc amb el triangle com a protagonista.
 
Llegeix més...
 

Be natural

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària, ESO i batxillerat.   Descripció: Treballarem la figura d'Alice Guy Blaché, la primera persona cineasta de la història. No només va ser la primera dona en dirigir cinema si no que va ser la primera persona que va rodar una escena de ficció amb un personatge fictici i un primer suggeriment d'efecte especial.
 
Llegeix més...
 

Fem un llibre animat. Juguem amb el còmic i l'animació

  A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: En aquest taller elaborarem un llibre animat, entendrem el principi bàsic de l'animació i veurem la seva relació amb el llenguatge del còmic, dos llenguatges que comparteixen molts dels seus principis bàsics i es nodreixen mútuament.
 
Llegeix més...