PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El rap de la convivència

Adreçat a: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'activitat comença amb una petita introducció sobre els valors essencials de la convivència. Es posen en debat diferents formes de discriminació com el racisme, la xenofòbia o la homofòbia, fent un recorregut històric per les diferents formes d’expressió social i política d’aquesta discriminació.
 
Llegeix més...
 

Gimcana: De què parlem quan parlem de drogues?

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d' ESO. Descripció: Passi d'un vídeo sobre alcohol, tabac i cànnabis creat a Sabadell. Seguidament, els nois i noies, es distribuiexen en tres grups per fer tres activitats on es treballarà específicament:
 
Llegeix més...
 

Visita a l'Oficina Jove de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita a l’equipament juvenil de Sabadell, on un professional de joventut fa una explicació exhaustiva del que hi poden trobar i de quin ús en poden fer d’aquest servei amb l’objectiu de donar a conèixer el "Recurs dels recursos" del jovent de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Gimcana: afectivitat i sexualitat

A qui s'adreça: Alumnes de 3r d'ESO. Descripció: Passi d'un vídeo curt per a situar l’alumnat en el tema que es treballarà. Seguidament aniran passant en petits grups per quatre activitats dinàmiques on es treballaran diferents aspectes relacionats amb la sexualitat i l’afectivitat.
 
Llegeix més...
 

No, no són bromes

A qui s'adreça: Alumnes de 1r d’ESO. Descripció: Bullying. Tothom n'ha sentit a parlar, però sabem identificar-ho? No. No són bromes.
 
Llegeix més...
 

Acabo l'ESO o el batxillerat, i ara què?

A qui s'adreça Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: Sessió informativa on s’exposen els diferents itineraris que els alumnes poden optar.
 
Llegeix més...
 

Amical de Mauthausen: la memòria de l'holocaust

A qui s’adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO i batxillerat. Descripció: L'any 1962, exdeportats i exdeportades dels camps de concentració nazis constitueixen l'associació Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme a Espanya.
 
Llegeix més...
 

Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Actua Vallès – Ca l’Enredus, proposa als centres educatius de la ciutat el cicle Cultiva l’estima! Mostra de cinema infantil i juvenil amb una mirada a la diversitat sexual i de gènere. Aquesta iniciativa forma part del projecte Ca L'Enredus que ha estat seleccionat en el procés participatiu Construint Ciutat - Pressupost 2018. Les sessions escolars es porten a terme al Cinema Imperial, els dies
 
Llegeix més...
 

Què no faries per amor? En l'amor, no tot s'hi val!

Aqui s'adreça: Alumnes de Batxillerat. Descripció: A través de diverses dinàmiques, es connecta l'alumnat a exemples i vivències relacionades amb la violència de gènere, que els hi són molt quotidianes i properes a ells i a elles (wathapp, expressions, annècdotes, etc.).
 
Llegeix més...
 

Contes Rromane. Taller de contacontes gitano

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció:  Aquest projecte consisteix en una activitat, en què dos educadors gitanos, acompanyats de música de guitarra en directe, narren i escenifiquen contes populars gitanos, introduint el concepte de l’idioma gitano (Rromano), i explicant l’origen del poble gitano amb una dinàmica lúdica i participativa.
 
Llegeix més...
 

Qui som els Rroma? Taller de cultura gitana

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció:  Aquest projecte consisteix en una activitat, en què dos educadors gitanos expliquen l’origen geogràfic i històric del poble gitano, quina és la situació de la seva llengua i la distribució geogràfica actual, així com els símbols identificadors del poble gitano.
 
Llegeix més...
 

No t'aturis: el món al teu abast

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada-taller sobre el què és la mobilitat internacional per a joves, fent una reflexió inicial del què s'ha de tenir en compte abans de marxar a l’estranger i sobre perquè marxen o volen marxar. Després s'explicarà breument quines són les possibles i més comunes oportunitats de treball, de pràctiques, d'estudis, d'aprenentatge d’idiomes i de voluntariat.
 
Llegeix més...
 

Cinema en commemoració del 8 de març

Aqui s'adreça: Alumnes del cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Dins la programació d’activitats en commemoració del 8 de març, Dia internacional de les dones, s’ofereix als centres educatius d'educació primària una sessió cinematogràfica relacionada amb l’univers femení en l’etapa infantil que permet reflexionar sobre la diversitat dels cossos de les dones, l’amistat i la construcció de la identitat pròpia en les primeres etapes de la vida.
 
Llegeix més...